Precies wat de wereld nodig had: er bestaat een levensgrote chocoladevariant van koning Charles

Entertainment

Precies wat de wereld nodig had: er bestaat een levensgrote chocoladevariant van koning Charles

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld YouTube/@royalchannel

Gepubliceerd op

5 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld YouTube/@royalchannel

De grote dag is bijna daar: morgen wordt koning Charles gekroond. Dat het hele Verenigd Koninkrijk daarom in rep en roer is, daar staan we niet zo van te kijken. Maar dat die gekte zelfs leidt tot een levensgrote, 23 kilo wegende en eetbare versie van de zeventiger, dat vinden we.. Eh, dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.

De eerste vraag die opkomt: waarom in godsnaam? Om de kroning van Charles III te vieren uiteraard, maar ook om wat publiciteit te genereren voor het merk Celebrations. Je weet wel, die rode dozen vol zoetigheid als Snickers, Mars en Bounty's die je als verjaardagstraktatie inzet als je verder geen inspiratie hebt. Dat merk brengt ter ere van het historische evenement een limited edition-doos uit en om die weer te promoten komen ze dus met dit borstbeeld. Oh ja, die overigens gemaakt is van 2.875 Celebrations-chocolaatjes. Marketing done right.

Lees ook: Botox en nog 13 dingen waarvan je niet wist dat ze van dierlijke producten zijn gemaakt De tweede vraag: hoe? De betrokken chocolatiers en modelmakers hebben er eerst uren over gedaan om hun toekomstige koning tot in de puntjes te bestuderen. Toen het model af was werd er 17 liter chocolade gesmolten, van die Celebrations dus, en in de mal gegoten. Ook voor alle details zijn de karakteristieke zoetigheden gebruikt. Kleine Snickers voor de medailles, Maltesers voor langs de kraag en Twix, Milky Way's en Bounty's om de decoratieve schouderstukken te maken. En dan is-ie daar. Een levensgrote Charles. Voor het geval je nog op zoek was naar wat reisinspiratie: het borstbeeld blijft ook na de kroning te bewonderen in het Mars Wrigley hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk, in Slough om precies te zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen