Olcay had moeder huilend aan de telefoon vanwege aardbevingen

Entertainment

Olcay had moeder huilend aan de telefoon vanwege aardbevingen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Olcay Gulsen had haar moeder vanochtend 'huilend aan de telefoon' vanwege de aardbevingen in Turkije. Dat vertelt Gulsen, van wie familieleden in het Turkse district Elbistan wonen, het epicentrum van de tweede aardbeving, maandag in de talkshow Khalid & Sophie. In Turkije en buurland Syrië zijn door de zware aardbevingen meer dan 2.600 mensen omgekomen.

In het Turkse district Elbistan woont het grootste deel van de neven en nichten van Gulsens vader en moeder, vertelt ze aan de tafel. De televisiepersoonlijkheid had vanochtend haar moeder 'rond een uur of half acht' aan de telefoon. 'Toen zei ze: 'Ik heb iedereen gesproken, er is niets in de hand.'' Haar moeder keek televisie en zag vervolgens 'live op tv' dat de tweede aardbeving plaatsvond, vertelt Gulsen. Door het zien van de tweede aardbeving raakte haar moeder 'in paniek', vervolgt ze, maar hun familie is veilig. Lees ook: Lil Kleine: 'Ik stapte vanuit 'gevaarlijke cocktail' in relatie met Jaimie' Het doet 'ontzettend veel pijn' om te zien dat het gebied is getroffen door een aardbeving, vindt ze, juist omdat het gebied al 'best armoedig' is en de mensen hier volgens haar veel hebben meegemaakt. 'Al die huizen zijn in puin, die mensen zijn in één klap alles kwijtgeraakt.' De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog 120 naschokken volgden, waaronder een van 7.5. De verwachting is dat het dodental de komende uren nog verder zal oplopen. Er zijn alleen in Turkije volgens de autoriteiten al 11.000 gewonden. In Syrië zijn tot nu toe zijn 2.500 gewonden bekend. Het slechte weer in het rampgebied bemoeilijkt het werk van de reddingswerkers.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen