Nog vakantiedagen over? Dit zijn 5 originele lastminute bestemmingen

Entertainment

Nog vakantiedagen over? Dit zijn 5 originele lastminute bestemmingen

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

13 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

13 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

De meetings voor het vierde kwartaal vliegen je om de oren en de kerstborrels worden gepland. Oftewel: het einde van het jaar is begonnen. Eh, hoe zat het ook alweer met je vakantiedagen? Hetzelfde als vorig jaar: opgespaard en vergeten. Gelukkig hebben wij wat last minute vakantiebestemmingen voor je.  

Van stedentrip tot zonvakantie en zowel binnen- als buitenland: er is voor ieder wat wils. En óf we die vakantiedagen in gaan zetten.

1. Cork, Ierland  Met jouw aantal vakantiedagen kun je niet enorm lang weg, maar je wilt wel the best of both worlds: stad én natuur. Dan is het zuidwesten van Ierland perfect voor jou – en vanaf Schiphol slechts een uurtje. In de omgeving van Cork vind je ruige klifkusten, prachtige stranden en gezellige dorpjes op mysterieuze (schier)eilanden. Ben je in de stad zelf, drink dan een biertje in een Ierse pub, bezoek de 18e-eeuwse markt, de romantische kastelen en de 19e-eeuwse gevangenis. Wat zeiden we? Best of both worlds.

2. Midden-Limburg Voor als je wel zin hebt in een lastminute vakantie, maar minder in de bijkomende stress met de koffers op het vliegveld. Je kunt er ook prima even tussenuit in eigen land. Heb je er ooit over nagedacht om een keer in een pipowagen te slapen? Kan allemaal in Limburg. Bijvoorbeeld bij Buitengoed de Gaard. Op dit landgoed staan drie pipowagens in een sprookjesachtige, uitgestrekte tuin, met kinderboerderij, bibliotheek, hottubs, trampoline en speeltuin. Kinderen blij, jij blij.

Lees ook: Voor het eerst op vakantie met je koter? Hier wil je rekening mee houden

3. Madrid, Spanje Nu je je vakantiedagen toch al hebt opgespaard, kun je net zo goed nog even wachten. Eind november is hét moment om naar de Spaanse hoofdstad te gaan. Het kerstseizoen wordt dan officieel geopend en vanaf dan licht de stad elke avond op met de meest prachtige kerstverlichting. Op elk plein is wel wat te zien: van de torenhoge verlichte kerstboom op Puerta del Sol tot de decoratie van het Four Seasons hotel en de kerstlichtjes op de drukke winkelstraat Gran Via. Wil je een keer gezien hebben. En patatas bravas smaken in de winter net zo lekker als in de zomer. 4. Nationaal Drents-Friese Wold, Diever We gaan van het zuiden naar het noorden. Het natuurgebied Drents-Friese Wold bevindt zich op de grens met Friesland en houd je makkelijk een paar dagen zoet. Vanaf het Friese dorp Appelscha zijn er routes die je door het bos, door de heide en over zandverstuivingen brengen. En dat is nog niet alles: midden in het park ligt een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog, bij het dorp Diever vind je een hunebed, en daar in de buurt liggen oude grafheuvels. Kun je op avontuur in eigen land.

Lees ook: Koffers pakken: deze 3 plekken lijken op Bali maar liggen gewoon in Europa 5. Puglia  Zuid-Italië was deze zomer al populair, en die lijn trekken we nog even door. Vlieg naar Bari en begin daar aan een roadtrip of verblijf aan de Adriatische Zee. Neem een kijkje in de stad Alberobello, gelegen tussen uitgestrekte olijfgaarden en vol met honderden trulli. Dat zijn witte huisjes met kegelvormige daken: hét symbool van Zuid-Italië. Heb je weer wat geleerd.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen

Meer van deze auteur