Alles wat we tot nu toe weten over real life Máxima-koppel Martijn Lakemeier en Delfina Chaves

Entertainment

Alles wat we tot nu toe weten over real life Máxima-koppel Martijn Lakemeier en Delfina Chaves

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

24 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Martijn van Gelder

Gepubliceerd op

24 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Martijn van Gelder

Het sprookje van de Nederlandse prins en de Argentijnse vrouw heeft zich herhaald. Een soort van dan. Martijn Lakemeier en Delfina Chaves namen hun rol als Willem-Alexander en Máxima wel heel letterlijk: de twee zijn stapelverliefd, en dit is alles wat wij erover weten. 

Dat onze koning en koningin tot over hun oren verliefd zijn is geen geheim, maar hoe zit het met de chemie van de acteurs achter ons geliefde koningspaar?

Lees ook: Wij zijn nieuwsgierig: heeft de koningin zelf al de nieuwe serie Máxima gezien? 1. De eerste vlinders werden op de set geboren Tja, als je een opbloeiende relatie speelt, is het niet gek dat daar wat gevoelens bij om de hoek komen kijken. Komen die prille liefdeskriebels in ieder geval nóg echter over. Dat was ook zo voor Martijn en Deflina. Na een intense opnameperiode sloeg de vonk over: 'Toen we filmden waren we vooral bezig om als acteurs zo geloofwaardig mogelijk over te komen,' vertelt Martijn aan Mezza. Na de opnames besloten ze elkaar op te zoeken, en de rest is geschiedenis.

2. Maar tijdens de auditie gebeurde er al iets bijzonders Tijdens de audities voor de rol van Máxima was het al duidelijk dat Martijn Willem-Alexander zou spelen, vertelt regisseur Joosje Duk in radioprogramma Nooit Meer Slapen, en dus gaf hij tegenspel aan alle vrouwen die kwamen auditeren. Als je steeds dezelfde scène moet spelen, is het best makkelijk om dezelfde maniertjes te herhalen, maar toen Delfina binnenkwam, veranderde zijn spel. 'Ineens kwam zij binnen en nam ze bijna de regie over met haar kracht en de manier waarop ze hem aankeek, een beetje zoals wij altijd het idee hebben dat Willem-Alexander ook van Máxima overrompeld kan raken,' aldus Duk. De regisseurs hadden al een goed voorgevoel bij Delfina na haar auditietape, maar dit gaf de doorslag. 'Dit is 'r.' 3. De Argentijnse Delfina moet (net als onze koningin) even wennen aan Nederland Tijdens datzelfde interview met Mezza houdt de actrice haar jas aan. Ze vindt Nederland maar koud, wat grappig is, want de echte Máxima heeft het ook altijd koud in ons kikkerlandje. Ook moet zij, net als onze koningin, wennen aan Nederlandse gebruiken zoals stipt eten om zes uur, onze Tikkie-cultuur en dagelijks fietsen. En dan niet al te sloom, graag. 'Altijd als ik naast Martijn fiets, spoort hij me aan om toch echt sneller te fietsen.'

4. De ongemakkelijke ontmoeting was het leukst Of Delfina en Martijns ouders elkaar al ontmoet hebben? Dat weten we niet. Maar Martijns nepouders, Elsie de Brauw (ons Bea) en Sebastian Koch (Claus) natuurlijk wel. Deze scène vonden Delfina en Martijn het leukst om te spelen, vertelt Delfina aan LINDA: 'Het is zo'n herkenbare situatie. Iedereen moet ooit zijn schoonouders ontmoeten; dat is altijd awkward.'

5. Roddels zijn roddels Voordat Delfina in zijn leven kwam, had Martijn een elf jaar lange relatie met Sanne de Jong. Er gaat zelfs een roddel, uiteraard is Yvonne Coldeweijer daarbij betrokken, dat zijn kersverse relatie met Delfina die relatie gekruist heeft. In een interview uit 2023 vroeg JAN de acteur al eens naar 'of hij op set weleens aan verleidingen blootgesteld werd'. 'Ja, misschien wel, juist omdat je in zo'n snelkookpan terecht komt met elkaar, maar mijn relatie is sterk genoeg om zoiets te kunnen weerstaan. Saai hè? Ik raak wel erg gehecht en goed bevriend met iedereen.' Klinkt alsof die vent het best aankan dus. Ach ja, roddels zijn ook maar roddels.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen