Kopen Zonder Kijken: een complete verbouwing voor 40.000 euro? Hoe dan

Entertainment

Kopen Zonder Kijken: een complete verbouwing voor 40.000 euro? Hoe dan

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Iedere week kijken we vol verbazing naar Kopen Zonder Kijken. Niet alleen omdat Alex, Bob en Roos parels van huizen afleveren, maar ook omdat er complete verbouwingen plaatsvinden vinden voor een relatief laag bedrag. Wij zijn jaloers. En dat is nog zacht uitgedrukt.

In de aflevering van gisterenavond maakten we kennis met Boy en Martijn die de volgende stap wilden zetten en een groter huis in Deventer zochten. Natuurlijk kreeg Alex het voor elkaar om een topwoning uit de markt te vissen en verbouwde Bob het tot een compleet nieuw huis. En dat is waar het bij kijkers op social media een beetje wringt: want een nieuwe keuken (op een andere plek), badkamer, kozijnen én een inrichting voor 40.000 euro? Hoe dan?

Van kookeilanden tot visgraat Kijk, we gunnen het de deelnemers - die zelf nooit hun handjes hoeven te laten wapperen - van harte. Dat staat buiten kijf. En we zijn ook niet zo naïef dat we denken dat er niets wordt gesponsord. Maar heel realistisch? Dat is het niet altijd. Sorry, we moeten eerlijk zijn. Want de laatste keer dat wij hebben gekeken kostte een nieuw kozijn minimaal 750 euro, een visgraatvloer rond de 50 euro per vierkante meter en zijn professionals als een loodgieter en elektricien ook vrij kostbaar.

Lees ook: Een huis zonder kleur en nog zes dingen waarvan we schrokken in Kopen Zonder Kijken

En dan hebben we het nog niet eens over de badkamer en keuken gehad. Waar wij na jaren sparen moeten kiezen tussen of een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer, krijgen deelnemers vaak allebei. En dan natuurlijk geen witte IKEA-keuken van 500 euro, maar een luxe - of eigenlijk moeten we zeggen hotel chic - keuken met een kookeiland en kleurrijke tegeltjes.

Wat is het geheim? Dus, lief Kopen Zonder Kijken-team: wat is jullie geheim? Hoe maak je van 40.000 euro 80.000 euro? We zullen het niet doorvertellen. En eh, mochten jullie nog deelnemers zoeken: de &C-redactie stelt zich beschikbaar.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment