Hit in aantocht: Claude komt met tweede single 'Layla'

Entertainment

Hit in aantocht: Claude komt met tweede single 'Layla'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP

Maandenlang staat Claude inmiddels in de bovenste regionen van de Nederlandse hitlijsten, met zijn aanstekelijke Ladada (Mon dernier mot). En misschien komt daar binnenkort nog wel een notering bij, want vrijdag brengt de 19-jarige singer-songwriter zijn tweede single uit, Layla.

'Qua titel lijkt Layla wel wat op Ladada. Ik wilde deze keer graag een Le-klank in het nummer. Dat werd Lay-la en daar heb ik omheen geschreven. Ik heb superveel zin om de single uit te brengen,' vertelt Claude aan het ANP. Vorige week speelde hij het nummer al voor een livepubliek tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in poppodium PAARD in Den Haag. Op die plek kreeg Claude ook de prijs voor Beste Nieuwkomer. Lees ook: Heel leuk nieuws: Claude is de eerste aangekondigde artiest op Chantals Pyjama Party Festivaldirecties zagen dat al aankomen, want Claude is de komende zomer overal te zien. Van Concert at Sea tot Paaspop en van Bevrijdingspop tot Live on the beach in Scheveningen. 'Dat wordt echt zo vet,' blikt de uit Congo afkomstige Claude vooruit. 'Ik zing natuurlijk Ladada en Layla, maar ook nummers die nog niet uitgebracht zijn. Misschien ook een paar covers, maar dan wel in een eigen jasje. Ik krijg er echt al zoveel zin in als ik erover praat. Het wordt vet, geloof me maar,' lacht hij. Wat nog een hoogtepunt gaat worden, zijn de optredens van superster Stromae later dit jaar, waar Claude drie keer het voorprogramma mag verzorgen. 'Ik moet mezelf weleens knijpen ja. Als ik daarover nadenk, dan denk ik: hoe absurd is het dat ik dat ga doen!? Maar het komt wel goed!' En dat zijn nog niet eens de enige feestjes waar Claude te zien gaat zijn. In het najaar staat hij namelijk ook nog eens in de Ziggo Dome, op Chantals Pyjama Party. Tickets? Vind je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen