Harde waarheid: Koekiemonster eet helemaal geen koekjes (maar wat wel?)

Entertainment

Harde waarheid: Koekiemonster eet helemaal geen koekjes (maar wat wel?)

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

8 december 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

8 december 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Koekiemonster, die eet gewoon koekjes. Logisch toch? Toch blijkt het helemaal niet waar te zijn. We zijn al die jaren voor de gek gehouden, inclusief Koekiemonster zelf. En dat is pas echt zielig. Maar wat eet-ie dan?

Voor wie onder een steen heeft geleefd en niet (meer) weet wie Koekiemonster is, even een kleine opfrisser. Koekiemonster is een handpop uit het kinderprogramma Sesamstraat. Hij staat bekend om zijn blauwe kleur, maar vooral om dat hij graag koekjes eet. Doet het je nog steeds geen belletje rinkelen? Dan weten we het ook niet meer.

Nom, nom, nom Goed. De kinderdroom om net zoveel koekjes te mogen eten als Koekiemonster, klopt dus helemaal niet. Koekiemonster wilde net zo graag deze zoete, kruimelige lekkernij naar binnen duwen, maar hij kreeg gewoon iets anders. Namelijk: rijstwafels. En nee, niet omdat hij op dieet is.

Lees ook: Wil je weten: dit zegt je favoriete kleur M&M over je

Eigen recept Om Koekiemonster tot leven te wekken, is er een poppenspeler nodig. Lara MacLean was de gelukkige die deze taak mocht vervullen. The New York Times sprak met haar om achter het geheim van Koekiemonster’s dieet te komen. 'Vóór het jaar 2000 werden de koekjes alleen gemaakt van rijstwafels en schuim,' vertelt Lara. 'Dat was alleen veel te kruimelig en het schuim leek niet echt op koek. Ik bedacht daarom een nieuw recept bestaande uit: pannenkoekenmix, gepofte rijst, druiven-noten en oploskoffie.' Dat klinkt helemaal niet smakelijk. Wat heeft dat monster toch veel te verduren gehad. Maar waarom?

Vettig Het zit zo: als Koekiemonster echte koekjes eet, komen er allemaal vetten en suikers op zijn vacht. Dat maakt het pak vies en vettig en dat moest voorkomen worden. De productie was dus vooral bezig met productiezaken. Toch vinden wij dat Koekiemonster een echt koekje verdient voor zijn overtuigende vreetsessies. Wij hebben nooit aan hem getwijfeld.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur