Graag gedaan: met deze lifehack voorkom je zand happen op je strandhanddoek

Entertainment

Graag gedaan: met deze lifehack voorkom je zand happen op je strandhanddoek

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

De temperaturen zijn weer aan het stijgen, dus de stranden worden ook weer opgezocht. Heerlijk een paar uur in de zon liggen bakken met een tijdschrift in je handen en een zomerse playlist die uit je speakers klinkt, terwijl het zand inmiddels tussen je bilnaad zit. Wat wil je nog meer?

Eerlijk is eerlijk, als je niet tegen zand kunt moet je gewoon niet naar het strand gaan, dat is nou precies de plek waar zand nergens te ontwijken is. Maar dat maakt de situatie niet minder ruk. Want hoe hard je ook je best doet om de handdoek zandvrij te houden, aan het eind van de dag vind je toch altijd een zandkorrel tussen je kiezen. Die struggle stopt hier en nu, want met deze lifehack van de eeuw is dit allemaal verleden tijd.

Lees ook: Koffers pakken: deze 3 plekken lijken op Bali maar liggen gewoon in Europa

Zandloze zone Wat heb je nodig? Een hoeslaken voor een matras, vier (zware) tassen, een emmer en handdoeken. Leg het hoeslaken op het zand, en plaats in elke hoek een tas. Hierdoor maak je een rechthoekige barrière door de opstaande randen van het laken, die het zand van buitenaf weg zullen houden. In deze 'ligbak' plaats je nu je handdoeken. Vul de emmer met wat zeewater, en zet hem naast het laken neer. De bedoeling is om elke keer dat je met zandpoten op de handdoek wil liggen, even met je voeten in het water stapt. Zo stap je altijd met zand-loze voeten op de handdoek.

Jong én oud Heb je een kleine rondkruipen? In dat geval is deze hack ook ideaal. Door de hoge randen zal een baby namelijk goed beschermd blijven en niet zomaar weg kunnen kruipen. Het is daardoor een soort DIY babybox voor op het strand, maar dan voor álle leeftijden. Wil je partner nooit mee omdat alles zo 'zanderig' wordt? Hij/zij/hen kan nu niet meer klagen. Je tassen, kleding en etenswaren zullen ook nog eens helemaal zandvrij blijven. We zeiden toch dat het de lifehack van de eeuw was? Uiteindelijk ziet de creatie er ongeveer zo uit:

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer entertainment