Goedkoop? Graag! Met deze tas van maar 3,49 euro kun jij al je zooi meenemen op vakantie

Entertainment

Goedkoop? Graag! Met deze tas van maar 3,49 euro kun jij al je zooi meenemen op vakantie

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

27 juli 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

27 juli 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

De goedkoopste en meest praktische reistassen vinden is een topsport. Zo'n tas moet aan namelijk wel aan een paar eisen voldoen: hij moet stevig zijn, er moet veel in passen en hij moet herkenbaar zijn. Volgens YouTuber en presentator Korthom is er één tas die al die hokjes afvinkt.

De welbekende Ikea-tas. Say whut?!

Het liefst betaal je één keer wat meer voor een goede koffer zodat je daar twintig jaar mee kunt doen, maar soms werkt een goedkope tas net zo goed. Althans, bijna net zo goed. Duur of niet, bij het vliegveld gaan ze er toch mee gooien, en raakt 'ie weer beschadigd. Of je blijkt op de terugweg toch ruimte tekort te hebben waardoor je daar nog een extra tas moet kopen. Korthom – Thomas Brok – besloot om voor zijn vlucht een Ikea-tas in te checken, en hield TikTok op de hoogte hoe dat ging:

We love IKEA De tas die hij gebruikt is de FRAKTA tas. Deze tas zit al dertig jaar in het assortiment bij de beroemde woonwinkel, dus grote kans dat jij 'm al in huis hebt. Hij kost maar 3,49 ekkies en is gemaakt van een super stevig materiaal, waardoor hij wel tegen een stootje kan. Daarnaast kun je hem op twee manieren dragen: als schoudertas én als rugzak. Met de inhoud van 76 liter kun je er ál je kleding makkelijk in kwijt.

Lees ook: Wil je weten: met deze truc ligt jouw koffer als eerste op de bagageband

Klein minpuntje: er zit geen beschermlaag in. Hij is namelijk niet gemaakt om mee te reizen – duh – dus stop hier niet je dure parfumfles in zonder er wat extra bescherming omheen te doen. De tas lijkt ons perfect om extra handdoeken, schoenen en kleding mee te nemen. Of stop hem op de heenreis al in je koffer, zodat je op de terugweg al je aankopen mee kunt nemen.

Lifehack van de eeuw Blijkbaar was Korthom niet de eerste die deze lifehack toepaste. 'Ik ben met drie van deze tassen naar Curaçao verhuisd, echt een aanrader,' reageerde iemand onder zijn video. 'Ik gebruik dit al jaren als hoes voor mijn backpack,' zegt een ander. Wij vragen ons vooral af: heeft de FRAKTA tas van Korthom het tot zijn bestemming Malta overleefd? Of lagen al zijn kledingstukken verspreid over de bagageband? Kijk zelf maar:

Goed, nu weet je dus dat het werkt. Onze tip is wel om er een naamkaart aan te hangen, want je zal na deze video's vast niet de enige zijn die deze lifehack uitprobeert. Of houd het gewoon bij je oude vertrouwde koffer, kan ook.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer entertainment