Eindelijk uitsluitsel: dit is volgens Amanda Seyfried de vader van Sophie in Mamma Mia

Entertainment

Eindelijk uitsluitsel: dit is volgens Amanda Seyfried de vader van Sophie in Mamma Mia

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 17:00

Wie is de vader van Sophie in Mamma Mia? Het is de vraag die de maatschappij al jaren verdeelt. Er zijn familieruzies over ontstaan en relaties door verbroken. Oké, dat misschien nog niet, maar we lijken het maar niet eens te worden met elkaar.

Gelukkig besloot Vanity Fair het aan Amanda Seyfried te vragen, oftewel: Sophie herself. Is het volgens haar de awkward Harry (Colin Firth), moeder Donna's grote liefde Sam (Pierce Brosnan) of de zeiler Bill (Stellan Skarsgård)?

Lees ook: Wel of geen ananas op je pizza en nog 7 kwesties die de mensheid verdelen

Het verlossende antwoord 'Ik heb altijd stiekem gehoopt dat Bill de echte vader is,' vertelt Amanda. 'Ja, het is Bill.' Ze blikt terug op de scène van het vrijgezellenfeest waarbij haar personage Sophie alledrie de mannen confronteert met het mogelijke vaderschap. 'De reactie van Bill was zo puur,' vindt Amanda. 'Hij voelt veel trots, maar ook angst. Hij accepteert het in zo'n korte tijd, daarmee is de cirkel voor mij rond.' En dat terwijl Bill juist het minst graag kinderen leek te willen hebben.

Of toch niet? Uiteraard gaat de discussie op social media gewoon weer verder. Want Sophie is vernoemd naar de tante van Bill: Sophia. Ook zijn ze allebei blond en artistiek. Maar Sam is Donna's grote liefde, dus hoe mooi zou het zijn als hij ook haar biologische vader is? En Harry is gewoon erg lief, maar niemand lijkt overtuigd te zijn dat hij het zou zijn.

Of de vraag in een derde film wordt beantwoordt is nog niet duidelijk. Er is namelijk nog geen bevestiging of die er ooit zal komen. Dus voorlopig discussièren we lekker verder.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer entertainment