Voor op je kijklijst: dit is volgens kenners de engste horrorfilm ooit

Entertainment

Voor op je kijklijst: dit is volgens kenners de engste horrorfilm ooit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 augustus 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Nienke van Zutphen, foto NLBeeld

Gepubliceerd op

18 augustus 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Nienke van Zutphen, foto NLBeeld

Horrorfilms zijn soms net een slechte grap: de clue komt, maar het is gewoon niet goed. Of zeg gerust focking slecht. Houden we niet van. We beloven dan ook dat we jouw kostbare tijd zeker niet verspillen met deze filmtip. Erewoord.

Zowel social media als filmkenners zijn in de ban van de nieuwe horrorfilm Talk To Me. Hoewel het de zoveelste film is waarin een groep doorgeslagen tieners zich mengt met het onbekende, weet de Australische tweeling Danny en Michael Phillippou al veel mensen te trekken met hun speelfilmdebuut.

Danny en Michael kun je kennen van hun Youtube-kanaal RackaRacka, waarop zij regelmatig korte horrorsketches maken. Hun jarenlange ervaring speelt volgens fans een grote rol in het succes van Talk To Me. De manier waarop de horrorfilm in elkaar zit is volgens hen 'fucking awesome'.

Lees ook: Dit is wat we al weten over de nieuwste film met Paul Mescal en Saoirse Ronan

'T loopt uit de hand Benieuwd waar de film overgaat? Effe een korting samenvatting: Sophie Wilde speelt de rol van de zeventienjarige Mia, die twee jaar geleden haar moeder verloor. Ze trekt in bij haar vriendin Jade, maar heel chill is het daar niet. Wanneer Mia, Jade en hun vrienden in aanraking komen met een gebalsemde hand die je in contact laat komen met geesten, raken de vriendinnen al gauw verslaafd aan de adrenaline-rushes die gepaard gaan met het mysterieuze contact. Dat plan is natuurlijk net zo slecht als het klinkt. Wanneer je jezelf niet aan de strikte spelregels houdt, kan het ding je zelfs in bezit nemen. Brrr.

Eerst zien dan geloven? De film draait sinds 17 augustus in de bioscoop. Pas op: je popcorn valt gegarandeerd uit je handen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur