Déze Easter eggs uit de Barbie-trailer die verwijzen naar The Wizard of Oz wil je niet missen

Entertainment

Déze Easter eggs uit de Barbie-trailer die verwijzen naar The Wizard of Oz wil je niet missen

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

6 april 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Gepubliceerd op

6 april 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Online gaat het bijna nergens anders meer over: de trailer van Greta Gerwigs nieuwe Barbie-film. En die belooft roze, roze en nog meer roze. Oplettende TikTokkers hebben 'm helemaal uitgeplozen en zien al super veel Easter Eggs die verwijzen naar de film The Wizard of Oz.

De video van CatQuinn waarin deze Easter Eggs worden uitgelegd, heeft nu al meer dan tweehonderdduizend likes. Voor de trailer uitkwam, was er nog geen plot bekend, maar nu lijkt die dus flink geïnspireerd te zijn op de iconische film uit 1939 met Judy Garland. Wij zetten vijf verwijzingen voor je op een rij:

Lees ook: Wil je écht even zien: de knalroze trailer van de Barbie-film met Ryan Gosling

1. Die jurk komt bekend voor In de trailer zien we Margot Robbie als Barbie een roze geruite jurk dragen, die ons heel erg doet denken aan de blauwe geruite jurk van Dorothy in The Wizard of Oz. Dit zou kunnen betekenen dat Robbies personage net als Dorothy op zoek gaat naar haar thuis.

2. Filmposters in een film Wanneer je Barbie in haar roze auto ziet rijden, zie je op de achtergrond drie posters van personages uit The Wizard of Oz: Dorothy, het tinmannetje en de leeuw. Op het gebouw zelf – dat een bioscoop of theater lijkt te zijn – staat ook de tekst The Wizard of Oz. Speelt deze film ín de Barbie-film?

3. De roze yellow brick road De weg waarop Barbie met haar auto rijdt, is roze, maar lijkt toch heel erg op the yellow brick road uit The Wizard of Oz. Via dit pad kwam Dorothy bij de tovenaar van Oz, terwijl ze mensen onderweg helpt. We kunnen er dus bijna wel vanuit gaan dat Barbie hetzelfde doet. Op de achtergrond zien we zelfs een regenboog: somewhere over the rainbow?

4. Roze schoentjes Dorothy kwam uiteindelijk met haar rode schoentjes weer thuis, door haar hakken drie keer tegen elkaar aan te tikken. Zou Barbie dit ook kunnen met haar roze hakken? In dit beeld uit de trailer zien we gelijk een mooi detail, namelijk dat alle Barbies altijd op hun tenen staan. Dit kenmerk hebben ze ook in de film toegevoegd:

5. Who run the world? Girls! Op de filmposters die tegelijk met de trailer zijn uitgekomen, worden verschillende Barbies aan ons voorgesteld. De ene is een dokter, de ander won de Nobelprijs in natuurkunde. De mannelijke Barbies zijn gewoon Ken. In deze wereld hebben de vrouwen dus de leiding, maar dat is in de echte wereld andersom. Acteur Will Ferrell heeft hier de rol van CEO. Zou hij net als de tovenaar de touwtjes in handen hebben, en gaat Barbie hier tijdens haar reis achter komen?

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer entertainment

Meer van deze auteur