Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar: 'We geven elkaar de ruimte'

Entertainment

Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar: 'We geven elkaar de ruimte'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie Marijke Aerden

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, fotografie Marijke Aerden

Carice van Houten en Halina Reijn stoppen met hun filmproductiebedrijf Man Up. Dat maken de twee op Instagram bekend. Het duo ziet de zakelijke split als een 'verdieping van onze vriendschap'.

Een paar jaar geleden richtten Reijn en Van Houten Man Up Film op. Instinct, geregisseerd door Reijn, was de eerste film van het bedrijf. Later kwam er ook nog een tv-serie voor het Belgische VTM. De twee actrices wilden naar eigen zeggen 'verhalen vertellen over vrijheid vanuit een vrouwelijk perspectief'.

Van Houten en Reijn zeggen trots te zijn op wat ze met Man Up hebben bereikt, maar ze merkten ook dat ze ieder hun eigen unieke stem hadden ontdekt. 'Gaandeweg tekenden zich steeds meer twee verschillende paden af', schrijven ze. 'We willen elkaar nu de ruimte geven om die individuele identiteit verder vorm te geven.'

Lees ook: Dokken maar: podcast Carice van Houten en Halina Reijn nu achter betaalmuur

Birdcat Reijn gaat nu alleen door met Man up Film terwijl Carice zich bezig gaat houden met haar nieuwe bedrijf Birdcat. Dat richt zich zowel op fictie als non-fictie, muziek en multimedia.

De zakelijke breuk heeft geen gevolgen voor hun vriendschap, verzekeren de twee hun volgers. 'We houden enorm veel van elkaar en blijven diep verbonden als mens en maker', schrijven ze.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen