Breinkrakers: van deze 9 TED-talks leer je meer dan van een meerjarige studie

Entertainment

Breinkrakers: van deze 9 TED-talks leer je meer dan van een meerjarige studie

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Slimmer worden zonder er teveel moeite voor te hoeven doen. Lees: niet de boeken induiken maar gewoon op de bank kunnen blijven hangen terwijl je een leerzame TED-talk aanzet. Don't work hard, work smart, zeggen ze ook wel.

Misschien zit er in deze lijst wel wat tussen wat jou nieuwsgierig maakt?

Lees ook: Goed nieuws: grote kans dat jij geen vrouwenbrein én geen mannenbrein hebt

1. How to learn any language easily - Matthew Youlden Als je meerdere talen kunt spreken kom je tegenwoordig heel ver. Gelukkig is Matthew gespecialiseerd in het leren van talen, en laat hij zien hóé snel het wel niet kan. En zoals hij zelf ook zegt: 'Het is nooit te laat om te leren.'

2. 10 things you didn't know about orgasm - Mary Roach Op een of andere manier blijven we steeds weer nieuwe dingen leren over het orgasme, hoe vaak het ook voorbij lijkt te komen. Wist je bijvoorbeeld dat een orgasme de hik kan stoppen? Thanks voor de tip, Mary!

3. Inside the mind of a master procrastinator - Tim Urban Ben jij ook iemand die altijd alles uitstelt tot het laatste moment? Volgens Tim valt er nog veel te leren van mensen zoals jij. Voel je dus niet schuldig als die afspraak bij de kapper nog steeds niet is gemaakt, je bent gewoon een bron van inspiratie.

4. How to make stress your friend - Kelly McGonigal Breaking news: stress is helemaal geen vijand van ons. Het voelt als iets negatiefs, maar volgens Kelly kun je jouw stress omzetten tot iets positiefs. En dan is het ook nog 'es heel nuttig.

5. Dare to disagree - Margaret Heffernan Margaret legt in deze TED-talk uit waarom mensen die tegengas geven heel belangrijk zijn. De mensen die het niet vaak eens zijn met de rest zijn juist hard nodig in onderzoek en op het werk, maar ook in je relatie. Hoe vervelend ze soms ook kunnen zijn.

6. What adults can learn from kids - Adora Svitak Een kind dat een TED-talk geeft? Zeker, Adora deed het! Voor een grote zaal vol mensen legde ze haarfijn uit waarom volwassenen juist van kinderen kunnen leren. Als ze praat klinkt ze wijzer dan de meeste volwassenen die we kennen.

7. Looks aren't everything: believe me, I'm a model - Cameron Russel Een model dat zegt dat niet alles om uiterlijk draait? Dat deed Cameron. Want in een wereld waarbij de trends sneller veranderen dan de seizoenen en lichamen van alle kleuren en maten worden bekritiseerd is het goed om soms een realitycheck te horen, zoals Cameron in deze TED-talk geeft.

8. Why we need to practice emotional first aid - Guy Winch Als je een been breekt krijg je gips, als je last hebt van migraine schrijft de huisarts medicijnen voor, maar als je emotionele pijn voelt zoals eenzaamheid, schuld of rouw moet je dat in de meeste gevallen zelf oplossen. Guy vertelt waarom het juist belangrijk is om jouw emotionele pijnen op dezelfde manier te behandelen als jouw lichamelijke pijnen.

9. The keys to a happier, healthier sex life - Emily Nagoski Seksuele voorlichter Emily vertelt in deze TED-talk wat het meest belangrijk is om een beter en gezonder seksleven te hebben. Kleine spoiler: weten dat je normaal bent. Met een hoop humor legt Emily uit hoe je hier komt.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer entertainment

Meer van deze auteur