Nu Art dít heeft gezegd, kan hij bij ons niet meer stuk als Robinson-presentator

Entertainment

Nu Art dít heeft gezegd, kan hij bij ons niet meer stuk als Robinson-presentator

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Nicolette Kluijver is met haar tien seizoenen op rij niet meer weg te denken uit Expeditie Robinson, maar wat betreft haar mannelijke co-hosts hebben we aardig wat verandering moeten verwerken. In zes jaar tijd hebben zowel Dennis Weening als Kaj Gorgels, Rick Brandsteder en Art Rooijakkers naast haar gestaan. Die laatste presenteert nu pas zijn eerste seizoen, maar wij zijn al fan.

Twee weken geleden kwamen zijn OCD-achtige trekjes al naar voren, gisteravond gooide de man er ook wat humor in. En wel precies dezelfde humor als wij, namelijk: B&B Vol Liefde-grappen blijven maken tot het bittere einde (en zelfs daarna nog doorgaan). Als je goed hebt opgelet, zag je namelijk een beroemde Petri-uitspraak voorbij komen in de aflevering.

Lees ook: Asking for a friend: kan Mark Baanders geen Verlaat Afvallerseiland zonder te betalen-kaart krijgen?

Raak is-ie, want als er iemand niet blij was deze aflevering, dan was het Eva wel. Ja, of Roosmarijn. Of Frits. Eh, of Jaimie. Of Armand, die zich een natte krant voelde. Hoe dan ook, wij zijn voor meer B&B-referenties. Sommige uitspraken zijn simpelweg illustratieve parels. En dus zetten we er nog wat op een rij. Voor Art of - doe eens gek - Nicolette. 1. 'Ik voel fuck you, ik voel me pissig, ik voel boosheid, ik voel me voor lief genomen.' - Ingrid Vaste eilandraadprik, zouden wij zeggen. Deze gevoelens komen zo ongeveer elke week minimaal één keer voorbij. Met nadruk op minimaal. 2. Vind je het goed als ik morgen antwoord? Want ik zit nu best wel met m'n verkoudheid Als diegene die de avond ervoor tevergeefs is geprobeerd weg te stemmen even verhaal komt halen. 'Eh ja, verantwoorden lukt nu even niet hoor. Die verkoudheid joh. Zo heftig, niet normaal.' Het is er natuurlijk ook maar 48 graden Celsius en je ligt 's nachts zó op de tocht. Morgen beter. 3. 'Sick! Super stoked! Chill! Classic!' - Suus Als de TikTok-Instagram-generatie hun mond opendoet. Want zo praten ze. Allemaal. Toch Frits? 4. 'Ja, helemaal prima. Niks mis mee.' - Olof Als Mark zijn mond opendoet. Deze man is toch gewoon de Expeditie Robinson-variant van Olof, niet dan? 5. 'Two berehap satésos, two frikandel en one frikandel spesjal.' - Martijn Zo ongeveer alle expeditieleden als ze een hongerige bui hebben en dagdromen over wat ze bij thuiskomt in de plaatselijke cafetaria zullen bestellen. Met dat halfbakken Engelse accent erbij kunnen we alleen geen linkje maken. Dat is sowieso iets dat alleen Martijn kan.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen