Asking for a friend: kan Mark Baanders geen Verlaat Afvallerseiland zonder te betalen-kaart krijgen?

Entertainment

Asking for a friend: kan Mark Baanders geen Verlaat Afvallerseiland zonder te betalen-kaart krijgen?

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Als we onze Maurice de Hond-jas aan zouden trekken en een voorspelling moesten doen over van welk expeditielid Nederland op dit moment het meeste houdt, dan zou daar zonder twijfel de naam Mark Baanders uit rollen. Heel Twitter - eh, X, Facebook en Instagram staan vol met loftuitingen voor de PowNed-verslaggever. En dus hebben wij een voorstel.

We zien het namelijk alweer gebeuren: een van de meest enthousiaste, gezelligste deelnemers vliegt straks het programma uit doordat hij een of ander kansspel - of nog erger: een balkproef - verliest, nog voordat hij zich heeft kunnen bewijzen in de echte expeditie. We krijgen flashbacks naar Rijk Hofman, nog zo'n publiekslieveling, die in 2019 meteen naar Duivelseiland werd gestuurd om daar vijftien dagen door te brengen en vervolgens een balkproef te verliezen van Kim Kötter en Akwasi. Die arme jongen viel zo'n tien keer per dag flauw op Duivelseiland, en hij moest zonder pardon naar huis. Kijkers startten toen een petitie om Rijk het jaar daarop opnieuw mee te laten doen aan het programma, zodat hij een eerlijke kans zou kunnen krijgen. 'Ruim 1.500 mensen hebben al getekend,' vertelde hij aan RTL Boulevard. 'Heel lief, ik heb heel veel medeleven gekregen van de kijkers.' Hij keerde alleen niet terug, maar dat kan ook te maken hebben het met dat hij Expeditie Robinson zelf kotsbeu was. Lees ook: 10 dingen die net zo voorspelbaar zijn als dat Expeditie Robinson een afvallerseiland heeft Het brengt ons op een idee. Vergeet die Pelu-nog wat, de immuniteitsmunt die ergens op afvallerseiland in het zand ligt en alle andere troeven die nog op kunnen duiken, het is tijd voor iets nieuws. Of eigenlijk iets ouds, maar nieuw in dit spel. Namelijk: de Verlaat Afvallerseiland zonder te betalen-kaart. Waar hij tijdens Monopoly áltijd bij degene terecht komt die sowieso al het meeste geluk heeft - je weet wel, degene die gelijk op de Kalverstraat belandt en hem nog kan betalen ook - lijkt het ons niet meer dan fair dat hij in dit spel bij de vrolijke verslaggever terecht komt. De man is namelijk niet alleen sfeermaker nummer één, hij werkt zich ook nog eens een slag in de rondte. Het is lullen én poetsen bij Mark Baanders. Ook vinden we hem uiterst geschikt als mediator (zie: ruzie tussen Eva en Iris) en spelletjesuitlegger (zie: Iris zo duidelijk uitleggen hoe steen, papier, schaar werkt dat ze hem vervolgens verslaat). Ja, hij verdient de kanskaart.

Monopoly kaart - Get out of jail free card

Case closed.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen