Wij vinden Willem helemaal geen gore rat, eerder een gezellig stokstaartje

Entertainment

Wij vinden Willem helemaal geen gore rat, eerder een gezellig stokstaartje

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Shotbysud

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Shotbysud

Waar dit seizoen Expeditie Robinson kalmpjes begon met enkel Eva die hier en daar voor wat opschudding zorgde, is het nu áán. Vorige week werd Krista er via een smerige truc uitgewerkt, deze week nam Krista's bondje wraak, wat zorgde voor tranen, open monden en een 'Willem, jij bent echt een gore rat!' Juicy, dat zeker, maar: niet helemaal eens.

Of eigenlijk: helemaal niet.

Het begint met een h en eindigt op -ypocriet Iris plofte met een verse winnaarseilandglow neer op de eilandraad, waande zich veilig in haar bondje en was nog láng niet klaar met de expeditie. Dat je dan plots op het vliegtuig naar huis wordt gezet, dat komt hard aan, dat kunnen we ons voorstellen. Al helemaal als een ander expeditielid heeft aangegeven vanwege heimwee sowieso naar huis te willen. Bovendien vonden we haar een toffe deelnemer die we graag ver hadden zien komen. Maar haar verdere reactie? Die volgden we niet helemaal. Lees ook: Expeditie naaistreek: dit zijn de meest spraakmakende eilandraden ooit

Toen Krista vorige week weggestemd werd, werd dat goedgepraat met een 'dit is het spel'. Inderdaad, Radmilo zei dat hij naar huis wilde, maar je kunt altijd opgelicht worden. Is nou eenmaal zo. Maar nu Iris het overkwam? Nu werd er opeens gestrooid met een 'huh, maar Rambo heeft toch aangegeven dat hij naar huis wil?', een 'ik snap dit niet' en 'wat een onsmakelijk spel'. Toegegeven, het verschil was dat Iris zelf niet had gelogen over dat ze op Krista ging stemmen, maar ze was wél betrokken bij het bondje dat verder vrolijk in Krista's gezicht loog. Nu was het tijd voor wraak en moesten er koppen rollen, waarbij Iris een ongelukkige medestander was. Tja, die moet je dan ook incasseren. Dus die 'Willem, jij bent echt een gore rat' (héérlijk scheldwoord trouwens, 'gore rat') en 'bedankt voor het verpesten van mijn droom' vinden we onnodig. Hypocriet, zelfs. Van Iris, maar nog meer van Radmilo en net zo goed van Mark, Guido en Floris.

Wij zijn voor Willem Daarbij: hoe lief is Willem? Kijk maar naar hoe hij Eva en Krista opving toen zij niet lekker in de groep lagen. Er zijn genoeg mensen die we best eens 'een gore rat' zouden willen noemen (nogmaals, verrukkelijk woord), maar nee, Willem behoort niet tot die groep. Al kan hij nog zo liegen. De man heeft eerder stokstaartjespotential als je het ons vraagt. Gezellig, sociaal, vriendelijk, dapper en waakzaam als het moet. Ja, en verdomd goed in puzzels. Het zou ons niet verbazen als Willem de winst mee naar huis neemt. En wij? Wij zijn inmiddels zó invested in een realityprogramma dat we zojuist de karaktereigenschappen van stokstaartjes hebben gegoogeld.

Zin in (het drama) van volgende week.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen