Eh, waarom krijgen we het gevoel dat het Joris-front in De Bachelorette niet meer zo sterk is?

Entertainment

Eh, waarom krijgen we het gevoel dat het Joris-front in De Bachelorette niet meer zo sterk is?

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Het zou natuurlijk het aardigst zijn om geen voorkeuren te hebben, maar kom op: is er iemand die niet al vanaf de eerste aflevering hoopt dat de laatste roos voor Joris is? Wij in ieder geval wel. En de man ging steady, maar ergens beginnen we nu toch te twijfelen.

Het leek ons steeds best wel duidelijk. Matthijs zou ver komen, Tjeerd en Joris zouden samen de finale halen en dan zouden het uiteindelijk Sylvia en Joris zijn die hand in hand de horizon tegemoet zouden lopen. Nu kan die voorspelling natuurlijk nog steeds uit komen, toch vinden we het spannend worden. Het Joris-front lijkt na de laatste aflevering niet meer zo sterk als voorheen. Lees ook: De Bachelorette 1,5 minuut gesproken hebben en toch zo ver komen: Samé's holy grail-stappenplan Zo horen we Syl voornamelijk opnoemen wat ze zo leuk vindt aan Tjeerd. Hij laat zien dat hij haar wil (en hoe), laat in z'n kaarten kijken, gaat écht voor haar. En dan is er ook nog eens Samé, wiens gedicht haar nog stééds doet zwijmelen en die haar 'tegengas' geeft. Mocht je dit weekend trouwens toevallig goed dronken willen worden, kijk dan eens alle afleveringen terug en neem een shot telkens als dat woord valt. Lazarus word je. Hoe dan ook, Sylvia's lofzang voor Joris blijft wat achter. 

De twee hebben natuurlijk wel wat romantische momenten gedeeld samen, denk bijvoorbeeld aan de paardrijdate, maar die zijn al wel weer even geleden. Wellicht dat de vonk tussen hen daarmee ook wat dieper weggezakt is in Sylvia's geheugen. Alhoewel, Samé - je weet wel, de man waar ze op miraculeuze wijze nog altijd geen een op een date mee heeft gehad en die het desondanks tot de laatste drie heeft geschopt - doet ook nog mee. En dan is er ook nog de toekomstkwestie, die steeds terugkomt. Vanwege zijn werk is Joris overal en nergens, in ieder geval veel weg, dus hoe moet het dan met die eventuele relatie? Sylvia zegt dat ze een vrouw van de wereld is en Joris wil zich uiteindelijk wel in Nederland vestigen, maar het zou zomaar eens een knelpunt kunnen worden. Als we kijken naar voorgaande seizoenen is er maar het minste of geringste nodig om dat happy end niet door te laten gaan. Lees ook: Geen roos van Sylvia? Dan zoent Oscar toch gewoon met deze oude Bachelor-deelneemster Toch is er nog hoop. Er gingen voordat het programma begon namelijk al geruchten dat het Joris zou worden die met Sylvia mee naar huis gaat. Zo werd ze volgens juicekanalen rond kerst in een vliegtuig gespot onderweg naar Sint Maarten - St. Barth om precies te zijn - waar ze het tegen andere passagiers had over 'haar man de kapitein'. Ze telefoneerde zelfs met deze persoon en zei 'I love you' tegen hem. Nu is er natuurlijk maar één kapitein en hoorden we afgelopen aflevering ook maar bij één man Sint Maarten vallen, en die man heette niet Tjeerd of Samé. Met juicekanalen weet je natuurlijk nooit of het ergens op slaat, maar hey. Het geeft de burger wel moed.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen