Wel of toch niet? ABBA hakt knoop door over optreden Songfestival

Entertainment

Wel of toch niet? ABBA hakt knoop door over optreden Songfestival

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

ABBA treedt definitief niet op tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden, volgend jaar. Dat hebben leden Björn Ulvaeus en Benny Andersson laten weten aan de BBC.

Het interview met Ulvaeus en Andersson, die samen met Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad de Zweedse groep vormen, wordt donderdag uitgezonden op de Britse zender. 'Ik wil niet. En als ik niet wil, doen de anderen het ook niet,' aldus Andersson. 'Het is voor ons alle vier hetzelfde. Iemand zegt nee? Dan is het een nee.' Ulvaeus voegt toe dat de band ook het vijftigjarig bestaan kan vieren zonder op te treden tijdens het muziekevenement.

Lees ook: Het is zover: Netflix begint in Nederland met toeslag voor delen account (en dit kost het)

Het songfestival wordt volgend jaar in Zweden georganiseerd, omdat de Zweedse zangeres Loreen dit jaar won met haar nummer Tattoo. Er werd direct gespeculeerd over een eventueel optreden van ABBA. In 2024 is het namelijk ook vijftig jaar geleden dat de popgroep het Eurovisie Songfestival won met het nummer Waterloo.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen