RTL kondigt nu al een tweede seizoen aan van dramaserie Máxima

Entertainment

RTL kondigt nu al een tweede seizoen aan van dramaserie Máxima

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Martijn van Gelder

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Martijn van Gelder

Na de première van het eerste seizoen van de Videoland Original Máxima in Tuschinski, is bekendgemaakt dat er een tweede seizoen aankomt. Ondertussen is het verhaal van onze koningin al aan vijfentwintig landen verkocht.

Natuurlijk worden de hoofdrollen opnieuw vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakenmeier (Willem-Alexander). Ook Elsie de Brauw en Sebastiaan Koch keren terug als Beatrix en Claus. Saskia Diesing, Joosje Dus en Roxanne Stam regisseren de serie. Voor het schrijven van het scenario zijn Rifka Lodeizen en Daan Gielis binnengeharkt.

'In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins,' aldus Peter van der Vorst, directeur content bij RTL. 'Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien.'

Lees ook: Rosanne is heel erg fan van Máxima: 'In totaal ben ik naar 159 koninklijke bezoeken geweest'

Rachel van Bommel, namens Millstreet Films producent van de serie, spreekt van een 'droomscenario' dat RTL al voor de start van de eerste reeks een tweede seizoen heeft besteld. Volgens Van Bommel starten de opnames van het tweede seizoen in oktober. De komende tijd wordt er gewerkt aan de casting van andere leden van de Nederlandse koninklijke familie die in de reeks te zien zullen zijn.

Máxima is vanaf zaterdag 20 april te streamen bij Videoland. De eerste aflevering is die avond eenmalig te zien bij RTL 4. Het eerste seizoen gaat over het leven van koningin Máxima tot aan haar verloving met Willem-Alexander. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller Moederland van Marcia Luyten.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen