Leuk voor de kleine: Top Notch start platform met muziek gericht op peuters

Entertainment

Leuk voor de kleine: Top Notch start platform met muziek gericht op peuters

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

Bron ANP, beeld Top Notch

Gepubliceerd op

15 april 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

Bron ANP, beeld Top Notch

Top Notch kondigt een nieuw kindermuziekplatform aan: Lil Ones. In de eerste serie op het platform, De flat, zetten vijf bekende artiesten bestaande kinderliedjes naar hun eigen hand. Naast muzikaal is het ook educatief: kinderen leren beats maken en ontdekken nieuwe talen.

Artiesten die meewerken aan het eerste seizoen zijn Bente, Kenny B, Big2, Cherry Öztürk en Josylvio. De vijf afleveringen verschijnen op 15 mei. 'In het land van kindermuziek zit weinig beweging. De kinderliedjes die we horen worden keer op keer op exact dezelfde manier uitgebracht. Met mensen, muziek en culturen die Nederland (en de wereld) rijk is, wil Top Notch kinderen op een speelse en prikkelende manier kennis laten maken met verschillende muziekstijlen en talen,' schrijft Top Notch in hun persbericht.

Lees ook: Défano Holwijn is vader geworden: 'Ze besloot te komen op mijn moeders jaardag' Nummers die onder andere aan bod komen zijn Ik zag twee beren broodjes smeren, pot met bonen, poesje mauw, Slaap kindje slaap, In de maneschijn, Hoofd schouders knie en teen, Klap eens in je handjes, Er is er één jarig en De wielen van de bus. Het platenlabel is sinds 1995 de grootste van Nederland en België, en is door de jaren heen uitgegroeid tot een mediaplatform met een impactvolle online community.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen