Thijs Römer ziet af van hoger beroep en gaat maand de cel in

Entertainment

Thijs Römer ziet af van hoger beroep en gaat maand de cel in

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarige Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij moet uitzitten.

Römer werd in augustus in de rechtbank in Assen veroordeeld voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. Daarom kreeg hij een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daartegen ging Römer in hoge beroep omdat hij zich niet herkende in het vonnis van de rechter.

Lees ook: Igone de Jongh over Thijs Römer: 'Ik heb te lang hoop gehad en gedacht: liefde overwint alles'

'Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf', zegt Römer in de verklaring die Ficq op X deelt. 'Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen 'bewijzen' door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.'

De acteur zette de minderjarigen tussen november 2015 en november 2017 online aan tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto's. De meisjes waren destijds 14, 15 en 16 jaar oud.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur