The White Lotus zonder Tanya McQuoid? Jennifer Coolidge zei bijna nee tegen rol door zelfhaat

Entertainment

The White Lotus zonder Tanya McQuoid? Jennifer Coolidge zei bijna nee tegen rol door zelfhaat

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

Gepubliceerd op

23 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

Jennifer Coolidge beleeft door haar rol als Tanya McQuoid in de serie The White Lotus het grootste succes van haar leven, maar het had niet veel gescheeld of de 61-jarige actrice had nee gezegd tegen het spelen van de rol. Dat vertelt Coolidge in gesprek met The Hollywood Reporter. De reden daarvoor was volgens de actrice zelfhaat en het gevoel 'er niet klaar voor te zijn'.

Toen Coolidge werd gepolst voor The White Lotus, was dat middenin de coronapandemie. Ze reageerde enthousiast toen maker Mike White haar belde, maar vertelde hem niet dat ze het eigenlijk niet wilde doen. Coolidge voelde zich niet 'goed genoeg voorbereid'. Zelfs met aandringen van White wilde Coolidge de show niet doen.

Lees ook: Onze gebeden zijn verhoord: Tanya McQuoid uit The White Lotus krijgt mogelijk eigen spin-off

'Ik denk dat dit iets is dat veel actrices overkomt', aldus Coolidge. 'Je zit je hele leven te bitchen dat je nooit de rol van je dromen hebt gekregen en als het dan zover is denk je: Ik doe het niet.' De actrice is een goede vriend dankbaar die haar heeft aangesproken op haar 'bullcrap' en gezegd heeft dat ze ja moest zeggen tegen de rol.

Voor haar rol als Tanya McQuoid ontving Cooldige onder meer een Emmy en Golden Globe.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen