Taylor Swift wil niemand wreken op nieuw album: 'Wonden zijn genezen'

Entertainment

Taylor Swift wil niemand wreken op nieuw album: 'Wonden zijn genezen'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Het nieuwe album van Taylor Swift bevat geen liedjes waarmee ze iemand wil 'wreken'. Dat zegt de 34-jarige zangeres in een verklaring op Instagram. Vrijdag is haar elfde studioalbum, The Tortured Poets Department, uitgekomen.

Swift beschrijft haar nieuwe plaat als 'een bloemlezing van nieuwe werken die gebeurtenissen, meningen en gevoelens uit een vluchtig en fatalistisch moment weerspiegelen'. Ze noemt dat moment 'zowel sensationeel als treurig'.

De zangeres benadrukt ook dat 'deze periode uit het leven van de auteur' nu voorbij is. 'Er valt niets te wreken, geen rekeningen te vereffenen zodra de wonden genezen zijn,' schrijft Swift. 'Zodra we ons droevigste verhaal hebben verteld, kunnen we er vrij van zijn.'

Ex-partners Sinds het verschijnen van Swifts album speculeren veel fans dat enkele nummers op de plaat over haar ex-partners gaan. Een deel van de Swifties, zoals de fans van de zangeres heten, laat via sociale media weten ervan overtuigd te zijn dat enkele liedjes over Matty Healy gaan. De zanger van de band The 1975 zou een tijdje met Swift hebben gedatet. Andere liedjes zouden geïnspireerd zijn op Joe Alwyn, met wie Swift zes jaar lang een relatie had.

Lees ook: Rachel kan Andre Hazes' artiestennaam verbieden 'als ze kwaad wil': 'Hoeft geen medelijden met haar te hebben' Extra lang Daarnaast verraste ze haar fans om twee uur 's nachts met een dubbel album: 'Ik heb de afgelopen twee jaar zoveel poëzie geschreven en ik wilde het allemaal met jullie delen, dus hier is de tweede helft van TTPD: The Anthology. 15 Extra liedjes.' De leadsingle Fortnight, een duet met Post Malone, kwam net voor de release van het album uit.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen