Marieke Elsinga zegt sorry voor grap over Def Rhymz: 'Lelijke en domme fout'

Entertainment

Marieke Elsinga zegt sorry voor grap over Def Rhymz: 'Lelijke en domme fout'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

27 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Marieke Elsinga heeft haar excuses aangeboden voor 'onsmakelijke grappen' die ze zou hebben gemaakt over de zondag overleden rapper Def Rhymz. De radio-dj van Qmusic kreeg op sociale media heel veel kritiek op haar opmerkingen. In haar Instagram Stories schrijft Elsinga dat ze een 'lelijke en domme fout' heeft begaan.

De dj stelt dat ze niet iemand is die 'te pas en te onpas mensen beledigt of lelijke grappen over mensen maakt'. Elsinga maakt de ochtendshow van de zender samen met goede vriend Mattie Valk. 'We praten open en bloot en dan maak je heel af toe uitglijders waarvan je daarna denkt: oh, dit kan eigenlijk echt niet,' aldus Elsinga. 'Ik ben alleen op dat moment live te horen op de radio, waardoor de grap niet meer tussen 'twee vrienden' wordt gemaakt, maar op een plek waar iedereen het kan horen.'

Lees ook: Familieleden maken doodsoorzaak Def Rhymz bekend

Def Rhymz is onder meer bekend van het nummer Schudden, waarin de tekst 'zak, zak, zak' te horen is. Elsinga vroeg zich in de uitzending af of die tekst ook te horen zou zijn tijdens het zakken van de kist van de rapper.

Elsinga beseft dat ze met haar uitspraken mensen pijn heeft gedaan. 'Ik heb er familie en naasten mee gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment