Herman van der Zandt presenteert vanaf 2025 De slimste mens

Entertainment

Herman van der Zandt presenteert vanaf 2025 De slimste mens

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

beeld NLBeeld

Gepubliceerd op

11 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

beeld NLBeeld

Philip Freriks stopt na het winterseizoen van 2024 met de presentatie van de succesvolle televisiequiz De Slimste Mens. Het stokje wordt vanaf 2025 overgenomen door Herman van der Zandt. Dat heeft KRO-NCRV, die het programma uitzendt, maandag bekendgemaakt. Van der Zandt maakte deze zomer bekend na ruim twintig jaar over te stappen van de NOS naar KRO-NCRV.

Freriks zal de leiding over het programma nog drie seizoenen voor zijn rekening nemen. Zijn laatste uitzending wordt de finale van het seizoen 2024/2025. De presentator wordt volgende zomer 80. Freriks presenteert het programma sinds 2012.

'Vanzelfsprekend zijn wij Philip enorm dankbaar voor zijn fantastische bijdrage aan De Slimste Mens', stelt mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV. 'Hij heeft er samen met Maarten van Rossem voor gezorgd dat de kennisquiz is uitgegroeid tot een van de populairste programma's van Nederland. Wij hebben er vertrouwen in dat we in Herman een waardige opvolger hebben gevonden.'

Lees ook: Voor op je kijklijst: boek Lisa Loeb wordt bewerkt tot dramaserie

Eenmansjury Of Maarten van Rossem ook stopt als eenmansjury, is nog niet bekend. De historicus, die in oktober 80 wordt, zal in elk geval tijdens de drie seizoenen die Freriks nog presenteert in functie blijven. Van Rossem zei recent tegen Shownieuws dat hij door wil gaan tot hij 100 jaar oud is.

In De Slimste Mens beantwoorden bekende Nederlanders gedurende een aantal rondes vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het programma ontpopte zich de afgelopen jaren tot een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur