Nu al zin in: Disneyfilm Moana 2 draait vanaf deze datum in de bioscoop

Entertainment

Nu al zin in: Disneyfilm Moana 2 draait vanaf deze datum in de bioscoop

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 februari 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

8 februari 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Er komt een tweede deel van de Disneyfilm Moana. Het vervolg op de animatiefilm uit 2016 wordt dit jaar op 27 november uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen, meldt het Amerikaanse vakblad Variety.

De tweede Moana-film werd oorspronkelijk ontwikkeld als een tv-serie, vertelde Disneybaas Bob Iger op de Amerikaanse tv-zender CNBC. Maar omdat hij zo onder de indruk was van de beelden, werd besloten om er toch een bioscoopfilm van te maken. Lees ook: We agree: Jennifer Coolidge vindt het jammer dat ze niet meedoet in The White Lotus 3 Moana vertelt het verhaal van de gelijknamige prinses van het Polynesische eiland Motunui. Zij gaat samen met de halfgod Maui op zoek naar het legendarische eiland Te Fiti om haar volk van de ondergang te redden. De tweede film gaat over een nieuwe reis van Moana en Maui, maar dan met een nieuwe bemanning en een nieuwe bestemming.

De eerste film bracht in de bioscoop 680 miljoen dollar op. De film werd vorig jaar een miljard uur gestreamd op Disney+.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen