Crazy Rich Asians-fans opgelet: er komt een Broadwaymusical

Entertainment

Crazy Rich Asians-fans opgelet: er komt een Broadwaymusical

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

17 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

17 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Er komt een musical van Crazy Rich Asians. Amerikaanse media melden woensdag dat wordt gewerkt aan een musicalversie van de boeken van schrijver Kevin Kwan. Jon M. Chu gaat de musical regisseren. Chu was ook verantwoordelijk voor de filmbewerking, die in 2018 verscheen.

Ook Leah Nanako Winkler, Helen Park, Amanda Green en Tat Tong zijn aangetrokken voor het project. Het is de bedoeling dat de musical op Broadway wordt gespeeld. Zowel de drie boeken als de film vormen de basis voor de musicalbewerking.

Het verhaal gaat over de Amerikaanse Rachel Chu die naar Singapore reist met haar vriend Nick Young. Daar komt ze erachter dat hij uit een zeer rijke familie komt.

Lees ook: Rolf Sanchez ging na 'heftige relatiebreuk' in stilteretraite: 'Het was allemaal te veel'

Crazy Rich Asians was in 2018 goed voor een wereldwijde opbrengst van zo'n 239 miljoen dollar. De film was een unicum in Hollywood door de overwegend Aziatische cast. Onder anderen Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh, Ken Jeong en Awkwafina waren in de film te zien.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen