Slide maar niet in m'n DM: waarom wandelde Alycia niet om van haar depressie af te komen?

Body & Mind

Slide maar niet in m'n DM: waarom wandelde Alycia niet om van haar depressie af te komen?

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

21 oktober 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

21 oktober 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

In Slide maar niet in m'n DM lees je de bizarste gesprekken met Marktplaats-gekkies, ongemakkelijke Vinted-verzoeken en ongepaste Instagram-berichten. Alycia (25) had binnen een paar weken van haar depressie af kunnen komen. Althans, dat vindt deze DM'er.

Alycia was depressief. Ga je toch gewoon wandelen? Dan voel je je al snel beter. De grootste onzin die er is natuurlijk, maar het is wel een van de vele bizarre opmerkingen die Alycia kreeg toen ze over haar depressie en herstel postte op LinkedIn. Of dat wietolie en mediteren iemands achterstieftante enórm had geholpen, dus dat Alycia dat ook maar eens moest proberen.

Lees ook: Slide maar niet in m'n DM: of Anne weleens met natte zandhanden aan haar tijdschrift zit

Vast goedbedoeld, maar Alycia's depressie was niet op te lossen met wietolie of een wandeling. In therapie moest ze, en lang ook. Want deze depressie had nogal wat voeten in de aarde. Dat triggerde blijkbaar iets bij deze reageerder, want toen Alycia postte over haar therapiesessies kreeg ze al vrij snel de opmerking dat ze binnen twee maanden van haar depressie af had moeten zijn.

Slide maar niet in m'n DM - Alycia

Goed, sommige mensen zijn nou eenmaal niet zo slim. Maar deze persoon beweerde verstand te hebben van depressietherapie en opperde 4x2 sessies. Even een werkdagje aan je depressie werken en je bent ervanaf! Nou, toen werd Alycia wel een beetje pissig. Ze weet heus zelf wel of haar depressie voorbij is of niet. Toen ze de berichter vriendelijk doch dringend uitlegde dat zijn reactie niet per se veel goeds deed voor haar herstel, bleef hij doorhameren.

305018303 1250053039121780 7244237834557852284 n

Lees ook: Slide maar niet in m'n DM: een twitteraar wilde Jennieks slaaf worden

Je snapt: Alycia's depressie ging niet over van een rondje park. Intensieve therapie, dat was nodig. En dat anderen altijd maar denken dat ze het beter weten, vindt ze best irritant. Maar ze heeft nog wel een advies voor iedereen die nogal getriggerd raakt als-ie een bericht over depressie voorbij ziet komen: maak even een wandeling, dan voel je je vast snel beter. En laat Alycia daarna met rust. Oké? Oké.

Ook een ongepaste DM ontvangen en vind je het leuk om daarover te vertellen? Klik hier om mee te doen aan Slide maar niet in m'n DM.

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen