Vergeet girl math: boy math is pas écht herkenbaar

Body & Mind

Vergeet girl math: boy math is pas écht herkenbaar

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

14 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

14 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Sinds vorige maand kunnen we ons massaal herkennen in girl math. Het is een onschuldig fenomeen: je koopt er misschien een Dyson Airwrap meer van en maakt al het contant geld in je portemonnee erdoor op, maar dat was-ie wel. Boy math, daarentegen, slaat pas echt de spijker op z'n kop.

Dat vindt de rest van het internet ook, want alleen al op TikTok is de hashtag #boymath meer dan 230 miljoen keer bekeken. En dat is niet voor niets.

Korte wiskundeles  Girl math ging hem vooral om de financiële keuzes die vrouwen maken. Even een opfrisser: retourneer je een item en ontvang je de terugbetaling, dan heb je eigenlijk gewoon geld verdiend. Alles wat je met contant geld betaalt is gratis, en alles onder de vijf euro trouwens ook. Oh, en als je de vakantie van over een paar maanden gewoon nu alvast betaalt, dan is die vakantie óók praktisch gratis. Beste wiskundeles ooit.

Pijnlijk maar waar Het verschil met boy math is dat het juist over alles behalve geld gaat. Het gaat meer over de gewoonten en gedachten van mannen. We trappen af met een knaller: elke man denkt dat-ie een vliegtuig zou kunnen landen. Wij hebben ook geen idee waarom. Boy math is ook dat mannen bijzonder graag hun lengte naar boven afronden. En ja, dat geldt voor allebei de lengtes.

Lees ook: Er bestaat zoiets als een back-up partner en best veel vrouwen hebben er een

Heeft een man ooit al eens aan je gevraagd of je vanavond voor hem wilt koken, terwijl hij maar één pan en één bord in huis heeft? Boy math. En heeft-ie vervolgens de avond afgesloten met dat hij nog geen kinderen wil, maar ook geen condooms heeft? Boy math. Is hij bang voor 'gold diggers' terwijl hij zelf net twee en een half paar sokken heeft? Je snapt 'm.

‘Boy math’ ze erop los  Waar girl math dus vooral gaat over het verantwoorden van Taylor Swift-tickets, heeft boy math betrekking tot alles in hun leven. Bedenk iets wat je irritant vindt aan je partner, knal er boy math voor, en je bent er. Wij eerst: boy math is wel een platform TV hebben, maar geen leuke bijzettafel. Of niet weten hoe je je badkamer moet schoonmaken, maar wel je auto wassen met vijftien verschillende producten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Succes ermee. Gaan wij intussen een koffie to-go halen voor vier euro, is toch gratis.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen

Meer van deze auteur