Time will tell: dit zegt het tijdstip dat je naar bed gaat over jou

Body & Mind

Time will tell: dit zegt het tijdstip dat je naar bed gaat over jou

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

1 december 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

1 december 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Moeten ze jou de kroeg of club uitvegen? Of gaat bij jou elke avond het licht net na zonsondergang uit? Als het om slapen gaat, zijn er twee soorten mensen: de vroege vogels en de nachtuilen. Hoewel het in principe gaat om of je vroeg of laat in je bed ligt, komt er veel meer bij kijken. Het kan namelijk een heleboel over je persoonlijkheid verklappen. Benieuwd zijn we.

Disclaimer: wij zijn geen experts maar konden wel door middel van deze video wat feiten op een rij zetten. Dus blijf nog zeker even wakker.

Voor 21 uur Óf je hebt een baan waar je verdomme vroeg je nest voor uit moet óf je bent ouder dan tachtig (of juist drie jaar, maar dan kun je dit niet lezen). Wat ‘t ook is, je hebt je rust in ieder geval hard nodig. En als je echt niet houdt van het vroege leven, dan zou je waarschijnlijk ook geen baan hebben gekozen waarvoor je al om 4 uur klaar moet staan. Dat laat zien dat je een gedreven persoon bent die haar leven goed op orde heeft. Kijk uit dat het niet te voorzichtig wordt. Risico’s zijn er nu eenmaal om genomen te worden.

Tussen 21 uur en 23 uur Ga jij altijd rond dit tijdstip naar bed? Dan behoor jij tot de vroege vogels van het gezelschap. Een tikkie gecontroleerd, maar altijd super geordend. Waarschijnlijk heb jij een routine waar je ‘U’ tegen zegt en lach je naar iedereen die je tegenkomt. Je zegt zeker ‘ja’ tegen een spontaan feestje, maar je laat je niet opjagen door de rest die tot 3 uur ‘s ochtends wil blijven. FOMO, wat is dat? Verstandig ben je zeker.

Lees ook: De hoogste tijd: dit is het beste tijdstip om te gaan tukken

Tussen 23 uur en 1 uur Iets later dan de vroege vogels, maar nog zeker geen nachtuil. Hoe jij ‘s ochtends uit je bed komt, vertelt in dit geval meer over je identiteit. Ben je uitgerust? Dan ben je waarschijnlijk een vroege vogel die iets te veel van Netflix-series houdt. Ben je vaak moe? Dan ben je een nachtuil die het liefst een vroege vogel wil zijn. Je probeert vroeg te slapen, maar het is toch een opgave. Begrijpelijk, want echte nachtuilen zijn creatieve wezens die ‘s nachts vol zitten met de meest waanzinnige ideeën. Tussen 23 uur en 1 uur heb je de tijd om je gedachten lekker de vrije loop te laten gaan, waardoor mensen die rond deze tijd naar bed gaan, vaak wakker worden met nieuwe doelen en motivatie voor de volgende dag. Minder routine, meer verandering. Jij weet wel van aanpakken.

Na 1 uur Denk jij: 1 uur, dat is toch niet zo laat? Ja, dan ben jij een echte nachtuil. Of je nou expres wakker blijft of echt niet kunt slapen - het is wel jouw ritme. Dat is oké, want je doet lekker je eigen ding en hebt vaak schijt aan wat andere mensen zeggen. En precies daarom behalen nachtuilen vaker hun doelen. Ze werken vaak voor zichzelf en slagen er sneller in om veel geld in het laatje te brengen. Aan de vrije geest van deze persoon valt niet te tippen. Kijk alleen wel uit dat je niet te vermoeid raakt van al dat ondernemen en weinig slapen.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur