Seks tijdens je menstruatie? Kan gewoon: wij helpen je een handje op weg

Body & Mind

Seks tijdens je menstruatie? Kan gewoon: wij helpen je een handje op weg

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

15 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Elke menstruatie is een unieke ervaring, net als de hormonale achtbaan die erbij hoort. Waar de een bijvoorbeeld een week lang nog niet moet denken aan seks, zien anderen hun libido pieken naar ongekende hoogtes. Either way is okay.

Behoor jij tot de laatste groep? Dan hebben we goed nieuws: je hoeft die opwinding niet onder stoelen of banken te steken. Seks als je ongesteld bent? Kan gewoon. Ja, het kan een beetje een kliederboel worden, maar wist je dat het je menstruatiekrampen enorm kan verlichten? Hier, we geven je wat handvatten om jou en je partner te helpen met het bevaren van de rode zee.

Tip 1: Handdoeken Klinkt misschien logisch, maar het wordt alsnog vaak vergeten. Om je mooie witte lakens en zachte beddengoed te beschermen is dit een must. Voordat er ook maar iets in iets anders wordt gestoken, bedek je je bed met een boel (lees: oude) handdoeken. 

Tip 2: Veilig Nog een andere kleine reminder vooraf: veiligheid gaat boven alles, vooral tijdens je ongesteldheid. De kans op soa's zoals chlamydia en gonorroe is namelijk iets hoger wanneer je ongesteld bent. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je wat condooms bij de hand hebt.

Lees ook: Dit is waarom je de ene week zin hebt in seks en de andere week niet

Tip 3: Op de rug Klaar voor actie? Tijd om naar het beste deel te gaan: de daad zelf. Als je tijdens je menstruatie wat heftiger bloedt, is het slim om op je rug te liggen. Welk standje je vervolgens kiest laten we aan jou over, maar met deze houding loop je het minst de kans dat je slaapkamer erna op een plaats delict lijkt.

Tip 4: Douche Oké, we weten dat seks onder de douche niet voor iedereen weggelegd is. Echt praktisch is het nu eenmaal niet - tenzij je dus ongesteld bent. Ja, serieus: vooral als je graag staand seks hebt is de douche de perfecte plek. Het is super makkelijk schoon te maken én het warme water kan zelfs zorgen voor extra plezier en verlichting van menstruatieklachten. Dus, waar wacht je nog op? Zet die douche maar aan! Toch wat extra tips nodig over doucheseks? Die vind je hier.

Tip 5: Schorpioen Nog niet overtuigd? Misschien is de schorpioen dan wel jouw ding. Dit is volgens velen het meest comfortabele seksstandje die er is. Pak een groot kussen en ga erop liggen met je buik, zodat je billen wat omhoog kantelen. Spreid je benen, met de knieën naar buiten gericht - denk aan doggy, alleen hoef je jezelf nu niet omhoog te houden. Je kunt heerlijk relaxen op het kussen, terwijl je partner bovenop - in plaats van achter - je komt. Iets meer inspanning van hun kant, maar hey, jij bent ook ongesteld, toch? Eerlijk is eerlijk.

We hopen je hiermee een eindje op weg te hebben geholpen, vaar ze!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind