Hou je vast: deze vier soorten orgasmes kunnen vrouwen krijgen

Body & Mind

Hou je vast: deze vier soorten orgasmes kunnen vrouwen krijgen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

29 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Fun fact: de orgasmes van vrouwen zijn gevarieerder dan die van mannen. Heb jij niet vaak een orgasme, maar lijkt het je leuk om ook een keer écht kreunend (of schreeuwend) klaar te komen? Wij zetten vier soorten orgasmes op een rij met een daarbij een passende toytip, zodat jij de touwtjes in eigen handen kunt nemen. Thank us later.

1. Clitoraal orgasme De clitoris is een zeer gevoelig plekje, dat weten we. Er komen maar liefst achtduizend zenuwuiteinden samen, gezellige boel. Onder de noemer save the best for last is het raadzaam om niet direct je benen te spreiden. Wanneer je dat wél doet, stimuleert je (bed)partner deze zenuwenbom: je raakt opgewonden, geniet en komt klaar. Maar je orgasme schijnt vele malen heftiger en intenser te zijn als jij je partner eerst andere delen van je lichaam laat strelen of masseren. Laat hem of haar niet meteen naar jouw 'hotspot' afglijden. Soloseks? Neem je tijd. Van heel zachtjes aan één kant van je clitoris met je vinger op en neer strelen – en 'm bijna niet aanraken – kun je overheerlijk klaarkomen. Overigens: de linker bovenkant van de clitoris is bij velen het meest gevoelige deel.

Toytip: Satisfyer Pro 2 De naam van deze toy zegt genoeg. Veel vrouwen hebben stimulatie van de clitoris nodig om tot een hoogtepunt te komen. Een luchtdukstimulator kan de clitoris heel gericht stimuleren zonder hem daadwerkelijk aan te raken. Dit voorkomt overstimulatie en geeft een bijzonder intens gevoel. Well hello. Bonustip: je kunt de luchtdrukstimulator ook gebruiken voor je tepels.  Lees ook: Trek die portemonnee maar: EasyToys opent eerste fysieke winkel

2. Vaginaal orgasme De meeste vrouwen kennen alleen het clitorale orgasme. Maar er is meer. Zoals het vaginaal orgasme: nog vollediger en nóg intenser. Hoe dat komt? Waarschijnlijk door de aanwezigheid van zenuwuiteinden in jouw vagina, in combinatie met de uitlopers van de clitoris naar de vagina. Eh, volg je het nog een beetje?

Toytip: G-spot-vibrator Met behulp van deze toy ligt een orgasme binnen handbereik. De gebogen top van deze G-spot-vibrator zorgt ervoor dat je gemakkelijk druk kunt uitoefenen op de G-spot en andere plekken kunt stimuleren door de verschillende vibraties. Het gladde materiaal kan gecombineerd worden met jouw favoriete glijmiddel.

3. Gemixt orgasme Echt lekker klaarkomen (lees: gillend van genot) doe je tijdens een orgasme waarbij je zowel clitoraal als vaginaal je hoogtepunt bereikt. De eerste to do? Voorspel, met een hoofdletter V. Uitgebreid strelen, masseren, likken, zoenen, de hele mikmak. Over and over again. Als het eenmaal tijd is voor penetratie, klim dan boven op je bedpartner om de ideale positie te vinden. Jij bent in control, jij bepaalt het tempo en de diepte, terwijl je bedpartner – als hij of zij je gehoorzaamt – je clit en de buitenkant van je vagina onder handen neemt. Vergeet niet om regelmatig van standje te veranderen, dan wordt het niet saai én word je steeds op een andere manier geprikkeld. En dat wil je. Gouden tip: orale seks in combinatie met gericht vingerwerk is ook een goede manier om een gemixt orgasme te krijgen. Lekker apenkooien. Hoe geiler, hoe beter – in dit orgasmegeval.

Toytip: We-Vibe Sync De We-Vibe is een vibrator die je samen gebruikt en deels vaginaal inbrengt. De toy stimuleert tegelijkertijd de G-spot en clitoris, want op één been kun je natuurlijk niet lopen. Pluspunt: de uiteinden van de Sync kun je eenvoudig verstellen naar de voor jou perfecte pasvorm. Hierdoor kan jouw partner meegenieten tijdens penetratie. Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Tijdens de seks denk ik regelmatig aan andere mannen'

4. Meervoudig orgasme Een orgasme kan niet lang genoeg duren. Al is de realiteit vaak tien, twintig of dertig seconden kreunen met je ogen dicht, minutenlang klaarkomen kan zeer zeker. Er is één maar: niet iedereen lukt het. Het is vooral weggelegd voor de lucky ladies die het aankunnen om langdurig op dezelfde plek gestimuleerd te worden. De lange weg naar dit sekssucces is het afwisselen van de snelheid en techniek. Kom je klaar, dan is dat nog niet het einde. Zorg dat je bedpartner je gewoon blijft stimuleren. Van het aanraken van de tepels na een orgasme kunnen sommige vrouwen bijvoorbeeld opnieuw klaarkomen. Uitproberen?  

Toytip: The Orchid Wand Vibrator Een wandvibrator kun je gebruiken voor en op élke gevoelige zone. Maar pas op, hij is niet geschikt voor penetratie. Wandvibrators staan bekend om de diepe, krachtige vibraties en kunnen gebruikt worden door mensen van elk geslacht en koppels. Lang leve equality. Geen wonder dus dat een wandvibrator ook wel bekend staat als een wandmassager en dus zeer geschikt is als tool voor het geven van massages.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen