Hoezo maakt casual seks ons niet gelukkig? De wetenschap bewijst het tegendeel

Body & Mind

Hoezo maakt casual seks ons niet gelukkig? De wetenschap bewijst het tegendeel

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

25 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

25 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

We kennen 'm allemaal, die eeuwenoude fabel dat vrouwen geen casual seks kunnen hebben, omdat we snel verliefd en vervolgens teleurgesteld worden. Een lekker ouderwetse denkwijze, waar gelukkig niets van waar is. Sterker nog: van casual seks worden we het hartstikke gelukkig.

Dat blijkt uit een onderzoek dat werd gedaan aan de Cornwell University in New York. Er zitten namelijk een heleboel voordelen aan het hebben van casual seks – voor beide partijen.

Casual rollebollen Zo'n 371 studenten werden gevraagd hun seksleven bij te houden door middel van enquêtes gedurende twaalf weken, een schoolperiode en een academisch jaar. Al snel werd duidelijk dat we ons helemaal niet slechter gaan voelen na een casual hook-up. Niemand trouwens, dat geldt niet alleen voor vrouwen. Hè hè Waar mannen en vrouwen wat betreft veel seksstatistieken anders scoren - hoi orgasmekloof - plukken we van casual seks wél dezelfde voordelen. De studenten die in de onderzochte periode niet hadden stil gezeten wat betreft losse seks, hadden een lager stressniveau en een betere emotionele gezondheid. En dat is nog niet alles. Heb je casual hook-ups, dan zou dat er ook voor zorgen dat je minder snel ziek wordt, je je zelfverzekerder voelt, beter slaapt én een stralendere huid krijgt. Hoeveel meer redenen heb je nog nodig?

Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat de reden waarom je seks hebt goed zit. Doe je het om een beter gevoel over jezelf te krijgen of om weg te rennen voor de realiteit, dan gaat dat potje rampetampen echt alleen maar zorgen voor meer stress en spanning. Lees ook: Dit is volgens onderzoek het geheim achter de beste Tinder-bio

Effe je scharrel bellen Dus: wil je wel casual seks? Lekker doen. Wil je dat niet? Ook goed. Je hebt nu in ieder geval een wetenschappelijk weerwoord als iemand weer aan komt zetten met dat ouderwetse cliché over waarom vrouwen zich er maar beter niet aan kunnen wagen. De wetenschap zegt het tegenovergestelde – en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen