Dit zijn de vijf beste bespaartips volgens een geldcoach

Body & Mind

Dit zijn de vijf beste bespaartips volgens een geldcoach

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 november 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

8 november 2023 om 17:00

Geld besparen is zo makkelijk nog niet. Je bent heus niet de enige die iedere keer aan het einde van de maand opnieuw denkt: waar is al dat geld in vredesnaam gebleven? Gelukkig zijn er tegenwoordig geldcoaches. Nog meer geluk: die delen vaak ook nog eens gratis en voor niets hun tips op TikTok. Spending coach Paige vertelt welke vijf aankopen zij nooit doet.

Makkelijke tips die je vandaag nog kunt toepassen. Gaat je een hoop knaken besparen.

Koop niet uit angst Als marketeers en retailers ergens goed in zijn dan is het wel angst aanjagen. Slogans als 'op is op' of 'een betere deal vind je niet' zorgen ervoor dat we spullen razendsnel in ons mandje mikken. Vraag jezelf bij dit soort aanbiedingen eerst af waarom je het wil kopen. Is het omdat je het nu nodig hebt? Of omdat je instant #fomo krijgt van dit soort aanbiedingen? Wanneer dat laatst het geval is, heb je gelijk je antwoord: terugleggen en doorlopen.

Meer kopen voor gratis verzenden Nog zo'n geniepige truc: vanaf vijftig euro worden de verzendkosten gratis. In jouw mandje zit voor veertig euro aan spullen, dus daarom gooi je er nog maar een mascara voor vijftien euro bij. Heb je wéér meer geld uitgegeven dan je wilde en heb je nog een product in de kast wat je niet per se nodig had. Voeg alleen een extra product wat gelijk staat aan de verzendkosten. Dan is het een goede deal. Anders niet.

Lees ook: Poenpraat: 'Ik ga overal ter wereld uit eten op kosten van mijn werkgever'

Retail therapy werkt niet Deze komt misschien hard aan, maar spullen kopen om een bepaald gevoel te verdoezelen helpt niet. Jammer hè? Door dat fantastische (en iets te dure) yogapak ga je niet vaker naar de sportschool en van die diffuser inclusief tien verschillende etherische olietjes word je niet spontaan zen. Sorry to break it to you.

Uitgeven voor anderen We hebben het hier niet over je bestie trakteren op een kop koffie, maar over geld uitgeven om indruk te maken op anderen. Denk aan een nieuwe jurk om indruk te maken op een date of tegen je zin in een dure werktas aanschaffen omdat het professioneler zou overkomen. Je bent goed zoals je bent. Ja, zelfs met die merkloze canvastas.

Kopen en terugbrengen Hoe vaak heb je wel niet gedacht: ik neem het gewoon mee en als ik het niet leuk vind, breng of stuur ik het terug. Is dus een foute denkwijze. Als je niet zeker weet of je het leuk genoeg vindt, neem je het niet mee. Punt. Hetzelfde geldt als je niet in de rij voor de pashokken wil staan. Als je dat er niet voor overhebt, hoe graag wil je het dan hebben? Juist, niet graag genoeg.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen