Best leuk om te weten: dit is hoe je volgens wetenschappers de liefde van je leven vindt

Body & Mind

Best leuk om te weten: dit is hoe je volgens wetenschappers de liefde van je leven vindt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

De zoektocht naar de prins(es) op het witte paard kan een eeuwigheid duren. Voor je gevoel dan. Want hoe vind je de liefde van je leven in godsnaam? Deze experts vertellen je hoe je dat doet.

Waar blijft die liefde van je leven? EliteDaily sprak met een aantal experts op het gebied van liefde. Maar als we na deze tips onze ware niet tegenkomen, kopen we 10 katten en blijven we lekker single. Ook niks mis mee.

1. Weet wie jij bent 'Als je op zoek bent naar een partner, moet je ervoor zorgen dat je weet wie jij bent. Je moet weten wat je tekortkomingen en zwaktes zijn, en je talenten en kwaliteiten kunnen opsommen,'  zegt Anne Beverly, counselor bij het Bluebird Counseling Center. 'Als je kan communiceren met een partner en je fouten kan toegeven, helpt het jou om je verwachtingen te controleren en kan het alleen nog maar een succes worden.' Jouw ware liefde moet natuurlijk ook van je slechte kanten houden. Ja, zélfs van je gewoonte om af en toe met een lepel de chocopasta uit de pot te likken.  Lees ook: Het geheim van goede seks in een lange relatie? Bambiseks, vertelt seksuoloog

2. Bepaal wat de intenties zijn Als je potentiële partner voor het leven jou alleen als een nachtje lol maken ziet, gaat het niet werken. Anne zegt dat je de attachment theory moet volgen. Dit houdt in dat je de attachment stijlen opdeelt in drie types: zekerheid, angst en vermijdend. Als je op zoek bent naar liefde, moet je iemand vinden die in staat is om zekerheid te geven. Dus niet iemand die van relatie naar relatie hopt, maar die ook klaar is voor een toekomst met jou. Overdrijven is ook een vak. Dus iemand die binnen twee maanden een baby van je wilt kan je misschien beter links laten liggen. 

3. Sta ervoor open 'Ik doe het rustig aan. Ik speel hard to get. Ik weet niet of hij het wel is.'  Dit hoor je heel vaak als het gaat om daten en liefde. Molly Lyda, o.a. lifecoach, raadt je aan om je juist niet af te sluiten. Sta ervoor open en ga om met daten hoe jij het fijn vindt. Als jij behoefte hebt om via Tinder en blind dates elke week een nieuwe vlam af te strepen, be our guest. Misschien zit de ware er wel tussen. Vind je dit helemaal niks en ontmoet je mensen het liefst op de 'ouderwetse' manier. Ook prima. Ga een avondje uit of zoek die ene leukerd in je vriendengroep.

4. Doe dingen die je leuk vindt Dr. Joy Harden Bradford, psycholoog en eigenaar van Therapy for Black Girls denkt dat het belangrijkste is om liefde te vinden is het hebben van plezier. 'Als jij plezier hebt in je leven ben je in de positie dat je andere mensen ontmoet die van dezelfde dingen houden.' Dus als jij een overkoepelende passie hebt voor jeu de boules, kan het weleens zijn dat Pietje Puk van de jeudeboulesbaan the one voor jou is. Jullie hebben in ieder geval al één gemeenschappelijke interesse. En wie weet zijn dat er wel nog meer. Dit is de perfecte gelegenheid om een date te plannen. 

5. Wees niet te kieskeurig Dat David Beckham niet plotseling aan de deur staat met een bos bloemen en een liefdesverklaring, weten we allemaal. Maar wie weet, is David wel een ontzettende eikel met een enorm ego, en laat hij z'n geschoren haren in de wasbak liggen. Terwijl Lucas uit Rotterdam zijn haar in de wasbak wel keurig opruimt en een klein hartje heeft. Wat maakt het dan nog uit dat hij niet direct in een Calvin Klein reclame kan? Laten we eerlijk zijn, jij bent waarschijnlijk ook geen Victoria Secret model. En dat is ook dikke prima. Laat je héle kritische blik dus thuis en leer iemand echt kennen. Lees ook: Altijd op zoek naar 'perfecte' momenten? Wie weet heb je het perfect moment syndrome, en dat is verdomd zonde van je tijd

6. Don't settle for less Ja, dames. De echte liefde vinden is geen simpele taak. Mag je eerst niet te kieskeurig zijn, moet je nu niet settelen voor minder. Wat dus belangrijk is, is dat je hier de balans in vindt. Liefde mag geen voorwaarde zijn voor geluk in het leven. Zorg eerst dat je zelf gelukkig bent, en ga dan pas een relatie aan. Laat je partner je dan niet naar beneden halen of belemmeren in wat je ambities zijn of wat je wil doen. Wil jij op zaterdagavond een wijntje doen met je vriendinnen maar vindt je partner dat niet leuk? Trek je daar niks van aan. Neem dat wijntje.

7. Vertrouw op je gevoel Uiteindelijk kan je alle tips en tricks volgen om de ware liefde te vinden, maar als je het hebt gevonden weet je pas of het echte liefde is. Vertrouw op jouw gevoel en kies degene waar jij blij van wordt en mee kan lachen. Dan is het toch al ware liefde.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur