Deze 4 problemen worden het vaakst besproken bij de seksuoloog

Body & Mind

Deze 4 problemen worden het vaakst besproken bij de seksuoloog

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

We kletsen graag over ketsen, maar als er problemen optreden tussen de lakens schamen we ons. Waarom? Er zijn genoeg mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Echt waar. Well and Good zocht uit welke (herkenbare) problemen het vaakst worden aangekaart bij de seksuoloog.

Verschil in libido De één gaat het liefst iedere dag van bil, terwijl de ander twee keer per maand meer dan genoeg vindt. Behoorlijk frustrerend, want vaak is het moeilijk om hier een gesprek over te voeren. Een seksuoloog kan advies geven zonder dat de ander het gevoel heeft dat 'ie iets moet. Wel zo fijn, want seks 'moet' nooit. We weten allemaal: nee is nee en 'ik heb geen zin' is ook nee.

Open relatie Een open relatie valt of staat bij goede communicatie. Vooral in het begin is het belangrijk om goede afspraken te maken en met begrip te luisteren naar elkaars wensen, verlangens en grenzen. Waarom niet een seksuoloog of relatietherapeut in de arm nemen die hier al veel ervaring mee heeft? Scheelt een hoop gedoe.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Liever 1x per maand vier uur lang neuken dan elke week een vluggertje' Seksualiteit terugwinnen Wanneer je uit een conservatief of streng religieus gezin komt waar weinig tot niet werd gepraat over seksualiteit, kun je daar op latere leeftijd nog steeds last van hebben. Een seksuoloog kan je helpen om je seksualiteit terug te winnen.

Laag zelfbeeld Als je last hebt van een laag zelfbeeld, kan het lastig zijn om van seks te genieten. Opgaan in het moment is moeilijk door een lelijk stemmetje in je hoofd dat zegt dat je er niet uitziet en raar ademt. Zonde. Wanneer onzekerheid je seksleven belemmert, kun je hulp vragen.

Natuurlijk kun je ook voor een hoop andere zaken aankloppen bij de seksuoloog. Om hulp te zoeken bij een seksueel trauma, worstelingen met je genderidentiteit of pijn tijdens de seks bijvoorbeeld. We noemen maar wat. Succes!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind