&C's redacteur Ismay test de sleepy girl mocktail: wondermiddel of klinkklare onzin?

Body & Mind

&C's redacteur Ismay test de sleepy girl mocktail: wondermiddel of klinkklare onzin?

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

9 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

9 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Het internet staat vol met video's over de Sleepy Girl Mocktail, een drankje met drie ingrediënten waarvan je nog dieper slaapt dan Doornroosje. Hét wondermiddel waar we altijd al op hebben gewacht, of een gevalletje te mooi om waar te zijn? &C's redacteur Ismay testte het uit.

Ik ben niet vies van een goede wellnesstrend hier en daar. Spoelen met kokosolie voor een frisse adem? Ik zweer er al jaren bij. Is er een smoothie die helpt tegen een opgezette buik? De volgende dag liggen alle ingrediënten in de koelkast. Misschien ben ik een typisch beïnvloedbare Gen Z'er, zelf noem ik het liever nieuwsgierig.

Toen ik een paar maanden geleden de Sleepy Girl Mocktail op TikTok voorbij zag komen, was ik dan ook gefascineerd. Knappe meiden met geföhnd en zijden pyjama's zweren bij deze mix van kersensap, bruiswater en magnesiumpoeder. Terwijl ze het drankje in een chic cocktailglas bereiden, vertellen ze hoe makkelijk ze in slaap vallen sinds ze dit verrukkelijke wondermiddel hebben ontdekt.

Kersensap, bruiswater en magnesiumpoeder De samenstelling van het drankje komt niet volledig uit de lucht vallen. Magnesium reguleert volgens verschillende onderzoeken de melatonineproductie en ook kersen zijn volgens meerdere voedingsdeskundigen een bron van melatonine. Het prikwater doet verder niets, dat verdunt het drankje alleen maar.

De ingrediënten zijn makkelijk te krijgen. Het magnesiumpoeder en de kersensap scoorde ik bij Holland & Barrett. Dat sap is trouwens nog best duur: een tientje voor een fles van 750 ml. Ach, niemand zei dat een goede nachtrust goedkoop is. Dan nu, op naar de test. Zelf val ik best makkelijk in slaap, dus ik schotelde ook mijn vriend een week lang iedere avond de mocktail voor. Hij doet er minimaal een uur over om in slaap te vallen.

Niet vies, maar ook niet bijzonder De eerste avond sta ik in mijn mooiste pyjama voor de spiegel. De mocktail staat in een wijnglas naast me. Wat ik zie in de spiegel bevalt me wel. Ik voel me een soort Blair Waldorf uit Gossip Girl of Fallon Carrington uit Dynasty. De Netflix-reboot overigens, niet de serie uit de jaren '80. Dat gevoel verdwijnt overigens al snel als ik een slok neem en mijn vriend de kersensap op ons beige kleed morst. TikTok heeft het over een verrukkelijk drankje, maar ik vind het eigenlijk wel meevallen. Het is niet vies, maar ook niet bijzonder. Een beetje bitter. Ik denk dat het een stuk beter smaakt als je er Sprite bij giet, maar al die suikers zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je nachtrust.

En eh, werk het? Dan komen we gelijk aan bij het volgende probleem: de magnesium lost niet goed op, waardoor je een bitter restje poeder van de bodem moet schrapen. Nu las ik dat het helpt om een handopschuimer te gebruiken, maar die had ik niet. De rest van de dagen roer ik daarom maar met een theelepel tijdens het drinken. Niet ideaal, maar het werkt enigszins.

Zoals verwacht val ik als een blok in slaap, maar mijn vriend ligt alle zeven dagen schaapjes te tellen. Iedere ochtend schiet ik wakker met de vraag of het een beetje heeft geholpen, maar hij beweert van niet. Of in zijn woorden: die rare TikTok-trends werken voor geen meter. Jammer, het leek zo veelbelovend. Zelf had ik overigens wel het idee dat ik beter sliep, want een week lang werd ik niet wakker om 's nachts te plassen. Al kan dat natuurlijk ook toeval zijn.

Een onderzoek met twee proefpersonen zou de wetenschap zo de prullenbak in mikken, maar ik vrees toch dat het verminderen van je cafeïne-inname en een uur voor het slapengaan je telefoon wegleggen beter helpt. De Sleepy Girl Mocktail krijgt van mij overigens wel tien punten voor de aesthetic. Dat dan weer wel.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind