Poes Lilly heeft obesitas, en moet op dieet: 'Van zo'n dame als ik kun je toch geen genoeg krijgen?'

Body & Mind

Poes Lilly heeft obesitas, en moet op dieet: 'Van zo'n dame als ik kun je toch geen genoeg krijgen?'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

12 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Esther Vinju Photography

Gepubliceerd op

12 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Esther Vinju Photography

De een kan geen genoeg krijgen van worst, de ander heeft een hekel aan buiten wandelen. Vijf huisdieren vertellen in &C's Fokking Makkelijk Fit-special over hun strijd tegen overtollige kilo's. Zo ook poes Lilly, die onlangs te horen kreeg dat ze obesitas heeft. Nu moet ze aan een afvalprogramma meedoen, maar daar wil mevrouw helemaal niets van weten.

Lilly (2): 'Ik denk altijd: hoe meer Lilly, hoe meer om van te houden. Want zeg nou zelf: van zo'n dame als ik kun je toch geen genoeg krijgen? De dierenarts is het daar helaas niet mee eens. Onlangs kreeg ik te horen dat ik obesitas heb en dat ik 1,5 kilo moet afvallen. Dat is beter voor mijn gezondheid.

Slank ben ik nooit geweest, maar ik werd echt te zwaar toen mijn baasje drie weken op vakantie ging. Ze kocht de lekkerste brokken ooit voor mij en mijn oppas vulde mijn bak onbeperkt aan. Schat, het was gewoon alsof ik een week lang op een all inclusive-resort zat. De kilo's vlogen eraan en nu doe ik mee aan een afvalprogramma. Ik moet mezelf iedere zes weken laten wegen en krijg geen snacks meer.

Verschrikkelijk. Ik vond het altijd enig om met mijn baasje bij mensen op de thee te gaan, omdat ik dan vaak fuet, die Spaanse worst, kreeg. Dat ziltige vlees is zoveel lekkerder dan zo'n droge kalkoenstick uit de supermarkt. Nu krijg ik niks, noppes, nada. Daar moest ik in het begin aan wennen. Ik heb 's nachts een keer worst van het aanrecht gegrist. Ik zette zo mijn tanden in het plastic. Dat zal haar leren, dacht ik. Ik geen snacks, jij geen snacks.

Maar goed, ik vrees dat ik gewoon even moet volhouden. Ik moet van de dokter nog één kilo afvallen en als het aan mij ligt, zet ik mijn luxeleventje dan gewoon weer voort.'

Benieuwd naar de interviews met de andere huisdieren? Je leest ze in &C's Fokking Makkelijk Fit-special die nu in de winkels ligt. Of haal 'm vast hier:

Shop hier de nieuwste editie

7 ,95

*Deze interviews kwamen tot stand na een aantal diepgaande gesprekken met de baasjes van deze lieverds.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer lezen van Body & Mind

Meer van deze auteur