Tindertrauma: 'Ik weigerde te zoenen, hij weigerde mijn auto te verlaten'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Ik weigerde te zoenen, hij weigerde mijn auto te verlaten'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: de date van Sabine (39) eiste een zoen.

Sabine (39): 'Tijdens mijn vrijgezellenperiode heb ik een poos online gedatet. Mijn afspraakje met Kees herinner ik me nog als de dag van gisteren. We waren een match op Tinder en na wat gebabbel via de chat wisselden we nummers uit. Hij was net als ik een echte kletskous, dus we kletsen de oren van elkaars hoofd. Kort daarna planden we een etentje bij een sushirestaurant.

Het eerste half uur was Kees nog charmant, maar daarna maakte hij een aantal lompe opmerkingen. Hij zei dat hij een hekel had aan vrouwen met permanente make-up, vooral wanneer vrouwen hun wenkbrauwen hadden laten doen. Verbaasd keek ik hem aan en zei: 'Eh, dat heb ik.' Zwijgend keek hij naar mijn wenkbrauwen en daarna verzuchtte hij: 'Ja, precies.' Kees bleek een enorm ouderwetse man, die vond dat vrouwen achter het aanrecht hoorde. Waarom zouden vrouwen willen werken als ze thuis voor de kids konden zorgen? Die opmerking schoot bij mij in het verkeerde keelgat. Ik werk al heel mijn volwassen leven en ben redelijk ambitieus. Nee, dit ging niks worden.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'We hadden seks in een kamer vol spiegels'

Na het eten vroeg Kees of ik hem naar het station wilde brengen. Ik wist dat ik geen vervolgdate wilde, maar ik ben de beroerdste niet. Als de brave burger die ik ben, bracht ik deze man naar het station. Daar aangekomen besloot Kees dat er gezoend moest worden. Iets wat ik totaal niet aan zag komen, ik dacht dat er van beide kanten geen klik was. Toen Kees vroeg of hij me mocht zoenen, zei ik dat we dat maar niet moesten doen. 'Nou ja, je kan toch wel gewoon even zoenen,' riep Kees geïrriteerd. 'Gewoon om het af te sluiten.' Ik weigerde hem te zoenen, hij weigerde mijn auto te verlaten. De sfeer werd er niet beter op. Ik was inmiddels zo geïrriteerd dat ik een vriend opbelde die dichtbij het station woonde. Ik zette mijn telefoon op de luidspreker, terwijl meneer zoengraag naast mij bleef zitten als een soort John Lennon in het Hilton.

Zodra mijn vriend opnam, vroeg ik hem of hij wilde komen. 'Mijn date wil de auto niet uit voordat ik hem zoen,' zei ik terwijl ik Kees strak aankeek. Toen mijn vriend zei dat hij er gelijk aankwam, stapte Kees toch maar de auto uit. 'Jezus, wat een preuts wijf ben jij zeg. En dan heb ik ook nog eens voor het eten betaald,' riep hij me na. Het heeft maanden geduurd voordat ik weer durfde te daten. Gelukkig ben ik inmiddels alweer twee jaar gelukkig met mijn vriend, die ik ook via Tinder heb leren kennen. Het kan dus wel, online een leuke partner ontmoeten.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen