Vind je TikTok trends bizar? Moet je deze beauty-trends van vroeger eens zien

Beauty

Vind je TikTok trends bizar? Moet je deze beauty-trends van vroeger eens zien

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

12 november 2022 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

12 november 2022 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Frank Brandwijk

Er zijn in onze tijd genoeg gekke beauty-trends (lees: met make-up wallen onder je ogen creëren. Ja, dat is een ding, zoek maar op op TikTok), maar het kan natuurlijk altijd erger. Onze voorouders hielden er namelijk vaak wel erg vreemde beauty-standards op na. Baas boven baas zullen we maar zeggen.

Over smaak valt niet te twisten, maar er zijn trends van vroeger die wel heel getikt zijn. Zogenaamde ‘gelukkig was dit maar een trend en geen blijvend schoonheidsideaal’-gevalletjes. We hebben ze effe op een rijtje gezet. Lees ook: Gaan met die banaan: dit is waarom je je gezicht wil reinigen met een bananenschil 1. Lekker vijlen Die grote witte tandpastasmile die elke celeb tegenwoordig heeft? Ja, daar moesten ze tijdens de renaissance niets van hebben. Toen deden vrouwen er namelijk alles aan om hun tanden zo kort mogelijk te maken. En dat zag er nogal bijzonder uit. Maar ben je nou helemaal verzot op die stompjes-style? Dan is-ie gewoon thuis te bereiken. Hup, nagelvijl in je mond en vijlen maar. Wij doen het je niet na.

2. Unibrow chique  Pluk jij je elke week het leplazarus om je unibrown weg te werken? Misschien leuk om te weten dat ze je in het oude Griekenland op hun knietjes geëerd zouden hebben. Een doorlopende wenkbrauw werd daar namelijk gezien als een teken van intelligentie en puurheid. Had je het niet, dan lijmde je geitenhaar tussen je brauwtjes. Logisch.  3. Witte tanden? Neh Als we dan toch bezig zijn met tanden. In Japan was het een tijd een trend om zwarte tanden te hebben. Ja, dat zag er inderdaad een tikkeltje demonisch uit. Dit werd gezien als een teken van seksuele volwassenheid. Om het te bereiken, moest je een drankje drinken waarin onder andere ijzervijlsel, azijn, thee en rijstwijn zat. En dan wel een paar keer per week, want anders werden je tanden weer wit. Tja, je moet wat om er volwassen en sexy uit te zien. 

Lees ook: Als je haar maar goed zit: 5 shampoo hacks waar je nog niet vanaf wist

4. Koos haarloos  Toch niet helemaal fan van de unibrow in Griekenland? Dan is deze trend vanuit de renaissance misschien wel jouw ding. Was toen helemaal in om een groot voorhoofd te hebben, omdat je dan meer leek op een baby. En dus puur. Om dat te bereiken epileerden vrouwen hun wenkies en wimpers. Laten we het alien chique noemen. Dus altijd onzeker geweest omdat je een landingsbaan als voorhoofd hebt? Geen zorgen, daar was je het toppunt van schoonheid geweest. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen