Gaan met die banaan: dit is waarom je je gezicht wil reinigen met een bananenschil

Beauty

Gaan met die banaan: dit is waarom je je gezicht wil reinigen met een bananenschil

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Tom ten Seldam

Klakkeloos werp je die bananenschil in de prullenbak. Herkenbaar? Beter bewaar je deze gele vacht voor een gezonde huid. Heus geen aflevering van Bananasplit, maar effe een tip van ons voor jou. 

Geen verspil van de schil  Een bananenschil is een cocktail aan gezonde stoffen, zoals vitamine A, B en E, kalium en antioxidanten. Om onzuiverheden te verhelpen en/of veroudering tegen te gaan hoef je helemaal geen takkedure crèmes aan te schaffen. De oplossing ligt voor een paar ekkies in de supermarkt. 

Gouden inhoud De enzymen die in de banaan zitten helpen de talgproductie van de huid te verminderen en daardoor onzuiverheden te beperken. Vitamine A en mineralen zorgen voor het tegengaan van een droge huid. Daarnaast helpen antioxidanten voor het hydrateren van het gezicht, waardoor je de jonge huid behoudt. Waar waren we zonder die banaan?

Lees ook: Huidexpert Migchels over piepers tegen acne: 'Ik moest stiekem erg lachen van deze TikTok-trend'

Fruit op de huid Week een stuk of twee á drie schillen onder water totdat ze zacht zijn. Pureer vervolgens deze gele plakken tot een mengsel en smeer dit op de plekken waar je de onzuiverheden of rimpels wil aanpakken. Effe geen tijd voor de mixer? De directe aanpak werkt ook. Wrijf de binnenkant van de vacht van het fruit dagelijks tegen je gezicht aan. Spoel vervolgens je huid schoon met lauwwarm water. En dan de deur uit, met zo'n stralende huid.

Voldaan door banaan  Naast de verjonging van de huid en het verhelpen van onzuiverheden, kun je de buitenkant van de banaan ook gebruiken voor een natuurlijk haarmasker. Pureer de schillen, smeer het mengsel in je haar, laat het een half uur in je haar trekken en spoel het vervolgens uit. Gevolg: stralende lokken waar je u tegen zegt. Ook leuk om te weten: de binnenkant van de schil helpt ook tegen hoofdpijn én tegen de jeuk van die ellendige muggenbulten. Maar gelukkig hebben we daar voorlopig geen last van.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen