Als je haar maar goed zit: 5 shampoo hacks waar je nog niet vanaf wist

Beauty

Als je haar maar goed zit: 5 shampoo hacks waar je nog niet vanaf wist

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 november 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Gepubliceerd op

7 november 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Zin om je haar een extra boost te geven, zonder takkeveel moeite te doen? Geen probleem, met deze 5 shampoohacks kan dat. Bedank ons later.

Of je nou lang haar tot je reet hebt of net tot je schouders, je wil dat het er een beetje sjofel uitziet. En soms is alleen standaard haarverzorging daar gewoon net niet genoeg voor. Dan moeten we dus creatief zijn. En dan wel met van alles en nog wat. Gewoon in huis te vinden is. Lees ook: Huidexpert Migchels over piepers tegen acne: 'Ik moest stiekem erg lachen van deze TikTok-trend' Salty Fan van mooie wilde beachlokken maar geen tijd of zin om om de haverklap in de zee te spetteren? Dan breng je de zee gewoon naar jou. Voeg lekker een schepje zout toe aan je shampoo en het lijkt net alsof je een paar uur met je hoofd in de zee hebt gehangen. Beach girl chic dus. Oh, en je haar wordt er ook nog eens minder vet van. Nog een dik pluspunt. Mientjes Vitamine c, onze oude vriend. Goed voor je huid en voor je gezondheid. En ook nog eens hartstikke handig. Je kan er namelijk je haar mee verkleuren. Gooi wat vitamine c poeder (gewoon wat pilletjes pletten is ook goed) in je normale shampoo en je haar wordt vanzelf lichter. Hebbie veel aan dus, die vitamines.

Fris en fruitig Ruikt fris, vermindert jeuk en zorgt ervoor dat je vaarwel kan zeggen tegen roos. Citroen is een echte lifesaver als het neerkomt op haarverzorging. En net als vitamine c, kan het zorgen voor lichtere lokken. Multifunctioneel dus. Omgekeerd staat netjes Iedereen kent de standaard haarroutine: eerst shampoo, dan conditioner. Helemaal niets mis mee, maar als je volume wil creëren, kan je het een keer omdraaien. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar meer volume, textuur en bounce krijgt. Optimaal. Holy olie Effe wat meer aandacht besteden aan je hoofdhuid? Gooi er een olietje op. Essentiële olies zijn namelijk hartstikke goed voor je hoofdhuid. Zo is amandelolie hydraterend, stimuleert cederhoutolie de haargroei en zorgt geraniumolie ervoor dat je haar sterker wordt. En zo zijn er nog wel tachtig olies. Wij zeggen: lekker uitproberen en wie weet is je hoofdhuid je wel voor altijd dankbaar. Ps: zorg er wel voor dat je je olie een beetje aanlengt, anders kan het de huid irriteren. Willen we niet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen