Natuurlijk jezelf: Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

17 maart 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

17 maart 2022 om 18:00

Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben' - &C x hannah

Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen – hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. Dit keer: Silvana Molhoek, die met haar ‘schubbenhuid’ een opvallende verschijning is.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi zoals je bent, door gewoon jezelf te zijn. Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat dan?  Natuurlijk jezelf #2 Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Natuurlijk jezelf, waarin Julia (Miss Nederland 2021 & hannah ambassadeur) samen met Silvana (34), die een zeldzame huidaandoening heeft waardoor haar hele lijft bedekt is met schubben, voor de camera duikt. Wat houdt deze huidaandoening precies in? En hoe is het om dit te hebben? Julia vraagt haar het hemd van haar lijf.  Lees ook: Natuurlijk jezelf: Chantal 'Met sproetjes opgroeien vond ik vreselijk' Schubbenhuid Silvana: ‘Ik ben geboren met de zeldzame huidaandoening ichthyosis histrix met confetti, zoals dat zo mooi heet. Dat laatste is wel toepasselijk trouwens, ik maak overal een feestje van. Mijn celdeling is vijf keer sneller dan normaal. Daarom is mijn huid van m’n hoofd tot tenen bedekt met groene en bruinachtige schubben. Dit zijn dode huidcellen die niet willen loslaten en dat is precies wat je ziet. Mijn huidziekte komt zo weinig voor, dat ik pas op mijn zevende een diagnose kreeg. De arts stond toen nog net niet te juichen: ‘Yes, we hebber er eentje in Nederland’. Ik ben een nieuwe mutatie, want niemand in mijn familie heeft dit, dus ik voel me een soort X-men.' Irritatiefactor Natuurlijk vind ze haar huidaandoening soms ook bloedirritant, zo vertelt Silvana: 'Mijn huid is gortdroog, jeukt non-stop, ik moet altijd smeren. En zodra ik me stoot ligt de boel meteen open. Ook zweten kan ik niet, mijn huid is te verstopt. Helaas is hier niks tegen te doen.' Zelfacceptatie Als Julia haar vraagt hoe ze haar huidaandoending geaccepteerd heeft, hoeft Silvana niet lang na te denken over haar antwoord. 'Heel eerlijk, ik weet niet beter, dus daardoor ging het accepteren iets makkelijker. Al loop ik liever niet in een T-shirt langs een bomvol terras. Het wijzen, staren en smoezelen... Dat haat ik. Net als vervelende opmerkingen, dat ik een gedrocht ben, of niet geboren had mogen worden. Dit raakt me steeds minder, ik heb niet alleen letterlijk een dikkere huid gekregen. Ik weet nu: ook ík mag er zijn. Als ik morgen wakker word en alles is weg, zou ik mijn schubben zelfs missen.’ Hoe ze haar zelfacceptatie voor elkaar heeft gekregen? Ze vertelt er alles over in de bovenstaande video. Press play! Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio