Waarom je nooit zelf tooth gems moet opplakken volgens tandarts Merel Beks

Beauty

Waarom je nooit zelf tooth gems moet opplakken volgens tandarts Merel Beks

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Tooth gems - je weet wel, zo'n klein kristalletje op je tand - zijn geliefd bij zowel sterren als het grote publiek. We zagen onder anderen Rihanna, Dua Lipa en Kendall Jenner met een fonkelend gebit. Hartstikke leuk, maar ga er vooral niet zelf mee aan de slag, waarschuwt tandarts Merel Beks.

Het is een stuk gevaarlijker dan je denkt.

Skip (nagel)lijm Online vind je honderden video's waarin mensen uitleggen hoe je zelf een steentje (of vier) op je tand plakt. Beetje nagellijm en klaar is Kees. Soms kun je zelfs tooth gems voor een paar euro laten plakken in de nagelsalon. Kan niet zo heel veel kwaad toch?

Lees ook: Oei, kan je tandarts het zien als je gepijpt hebt? Tandarts Merel Beks geeft antwoord

Wel dus, waarschuwt Merel Beks aka je favoriete tandarts op TikTok. 'Stop met het zelf plakken van je tooth gems', roept ze op. 'Doe het niet zelf, maar laat het doen door een professional. De laatste tijd zie ik ontzettend veel mensen voorbij komen die zelf een tooth gem op hun tanden plakken met behulp van nagellak, nagellijm of een ander soort lijm. Deze stoffen zijn niet alleen schadelijk voor je mondmilieu en tanden, maar ook voor je gezondheid. Je haar groeit misschien weer aan, maar je tanden niet.'

Ga naar een professionele mondhygiënist Ga in het vervolg dus gewoon even langs bij een professionele mondhygiënist die tooth gems plakt. Kost je vaak een paar tientjes, maar zij gebruiken in ieder geval wel tandveilige sieraden en bindmiddelen die je tandglazuur niet om zeep helpen. Veilig voor je gebit én het steentje blijft langer dan een dag zitten. Win-win!

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen