Voor de zekerheid: 5 manieren waarop je je nagels zonder UV-lamp kunt drogen

Beauty

Voor de zekerheid: 5 manieren waarop je je nagels zonder UV-lamp kunt drogen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

1 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat overmatig gebruik van de UV-lamp waarmee we onze gelnagels drogen kankerverwekkend kan zijn. Fijn, nóg iets waar we op moeten letten. Om het zeker te weten is aanvullend onderzoek nodig, maar wij gingen vast als een malle op zoek naar nieuwe manieren om onze nagels te drogen.

Meteen al een kanttekening: de beste manier om gelnagels te drogen blijft toch echt de UV-lamp. Wil je die vermijden, dan kun je dus het beste gewone nagellak gebruiken. Wil je toch graag je potje gel-nagellak opmaken? Probeer dan eens één van deze droog-manieren:

Lees ook: Au revoir: de American manicure is de nieuwe French manicure en gaat viraal

1. Bakspray Je weet wel, dat spul waarmee je je ovenschaal invet, dat helpt dus ook bij nagels drogen. Als je deze tip gebruikt: zorg dan dat de ondergrond is bedekt met (oude) kranten of bakpapier. Spray het op een afstand van zo'n 10 cm op je vingers en wacht tot je nagels zijn uitgehard. Verwijder het laagje van de spray dan voorzichtig met een doekje. Bonus: je vingers en nagels zijn gelijk lekker zacht.

2. Ijsbad De kou kan jouw nagels heel gemakkelijk laten drogen. Wat je nodig hebt is een kom, water en een flinke schep ijs. Steek je vingers in het water en hou ze hier een kwartier in. Moet je dus wel een beetje kou-bestendig zijn, want hoe korter je je handen in het ijswater houdt, hoe minder goed ze opdrogen. In andere woorden: maak Wim Hof trots. 3. In de zon Gellak heeft eigenlijk gewoon UV-licht nodig om goed te kunnen drogen. Daarom kun je dus ook gewoon in de zon gaan zitten op een dag waarop de UV-kracht van de zon hoog is. Probeer je UV juist te vermijden, dan werkt dit natuurlijk averechts, maar als je toch al van plan was om te gaan zonnebaden kun je net zo goed je nagels drogen, toch?

Lees ook: Wegpiepen: met deze trucs zijn piepende Dr. Martens verleden tijd

4. Droogspray Wist je dat er een speciale spray bestaat die ervoor zorgt dat je nagels binnen 60 seconden droog zijn? Die koop je voor een prikkie bij de drogist of bij de Action. Zorg wel dat je een doek onder je handen legt wanneer je het gebruikt, want het kan vlekken veroorzaken. Er bestaan ook speciale druppels die je wat nauwkeuriger op je nagels kunt aanbrengen. Voor ieder wat wils, dus.

5. Koude lucht Een koude luchtstroom werkt als een tierelier bij het drogen van je nagels, vandaar dat mensen altijd als een malle met hun handen wapperen. Gebruik een föhn op een koude stand, of bij gebrek aan tijd: lak je nagels vlak voordat je op de fiets stapt. Wanneer je aankomt zijn ze droog. Oké oké, om je gelnagels helemaal droog te krijgen zal koude lucht niet de beste manier zijn, omdat je nagels dan nog kwetsbaar zullen blijven, maar het idee is leuk.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur