Nooit meer een haarcrisis: dit nieuwe filter meet of lang of kort haar beter staat

Beauty

Nooit meer een haarcrisis: dit nieuwe filter meet of lang of kort haar beter staat

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

4 oktober 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

4 oktober 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Staat lang haar of kort haar nou beter? Deze vraag dwaalt regelmatig door ons hoofd en lijkt voorgoed een raadsel te blijven. Wij hadden het in ieder geval allang opgegeven. Maar dat is nergens voor nodig. Want volgens dit TikTok-filter weet je in een mum van tijd waar je aan toe bent. Lekker makkelijk.

Want ja, TikTok lijkt tegenwoordig al je problemen op te lossen.

Lees ook: 5 dingen die je jezelf wil afvragen voordat je een pony knipt

Zo werkt 't Gebruik de 2,25 hair length filter op TikTok en plaats je hoofd in het kader. Nu meet het filter wat voor jou de ideale lengte is, kort of lang. Kort haar zou mooier staan bij een getal onder de 2,25 en lang haar bij een getal boven de 2,25. Maar wat het dan precies meet? Dat is dus de afstand tussen je oorlel en kin.

Pech Leuk idee zo'n filter, maar wat als je nou net je haar kort hebt geknipt en het filter zegt dat lang haar je beter staat? Of als je al jaren bezig bent om je haar te laten groeien en het toch verspilde tijd blijkt te zijn? Paniek in de tent. Mensen geven de functie zelfs de schuld: 'Ik zou willen dat het eerder bestond, nu heb ik mijn haar al verpest.'

Kappe(r) Volgens een kapper op TikTok klopt er geen reet van de hair length filter. 'Een goede kapper kan alles laten werken,' zegt de kapster. Ook zou deze functie volgens haar mythes rondom het schoonheidsideaal in stand houden. 'Stop ermee.'

Lees ook: Wil je hebben: met deze anti-pluis haarstick staat je haar nooit meer van schrik rechtop

Korrel zout Een waterdicht advies geeft 'ie dus niet. Kort of lang haar, je bent toch wel knap - met de juiste kapper. Maar het is sowieso leuk om uit te proberen. Want eerlijk is eerlijk, als we een echte haarcrisis hebben, is elk advies welkom.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur