Tijd om terug te blikken: dit waren de bizarste (namen voor) beautytrends in 2023

Beauty

Tijd om terug te blikken: dit waren de bizarste (namen voor) beautytrends in 2023

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld roger neve

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld roger neve

Hoe mooi, chaotisch, verdrietig, geweldig, of rampzalig jouw 2023 ook was, aan een ding ontbrak het dit jaar in ieder geval niet: beautytrends. Van tomato girl tot sardinecore, de hele mikmak kwam voorbij. Of ze allemaal een succes waren laten we graag aan jou over.

Vanaf januari begon het voorzichtig met de trends en in augustus vlogen ze je om de oren. Aan de originaliteit van de namen kon het niet liggen. Al waren we er na augustus - yep, sardinecore - ook wel weer klaar mee. Hier een kleine opfrisser van je geheugen. Birthing make up (31 januari) De birthing make up was letterlijk de geboorte van de 2023 beautytrends. Het gaat hier niet om een make-uplook, maar om het dragen van make-up tijdens een bepaalde activititeit: 't uitpersen van je kind. Tiktokker Heidi Montag wilde de bijzondere herinnering van haar bevalling niet laten verpesten door lelijke foto's, dus besloot ze zich full glam op te maken terwijl ze op het ziekenhuisbed lag. En eerlijk is eerlijk, als het kan, waarom niet?

Mermaidcore (21 mei) Iedereen was vast druk bezig met bevallen, want pas vier maanden later, in mei om precies te zijn, dook mermaidcore op. Je kunt waarschijnlijk al raden waar het bij deze trend om draait: zeemeerminnen. Bij mermaidcore moet je denken aan jurken met pailletten, een hoop glans en veel oceaanblauw. Gehaakte tops, zwierige rokken en alles met schelpen zijn ook een goede catch.

Tomato girl (9 juli) De zomertrend die over heel Tiktok te zien was: de tomato girl. En nee, je hoeft je echt niet als een tomaat te kleden (mag wel). Het gaat hierbij vooral om de Mediterraanse sferen: romantisch, sexy, zomers, maar wel met dat Italiaanse oma gevoel, wat dat ook moge zijn. Si,si.

Latte make-up (8 augustus) Als je slecht slaapt, zijn koffie en make-up je redders in nood. Maar dat het samen zou werken, had niemand gedacht. Toch werd in augustus latte make-up in het leven geroepen. Met warme tinten en veel glow, zag heel Tiktok eruit als een bakkie pleur.

Koket make-up (23 augustus) Weet je nog wat koket is? De naam komt van het Franse coquette, wat filtering betekent. De kokette make-up trend wordt getypeerd door haar charme. De look bestaat uit een pastelroze blush en oogschaduw, frisse (roze) highlighter, paar lange wimpers en roze lipgloss.

Strawberry girl (25 augustus) Nadat iedereen klaar was met de tomato girl, werd het tijd voor ander rood eten: de aardbei. Bij de strawberry girl make-up look zijn veel blush en sproetjes belangrijk. Hailey Bieber was in ieder geval helemaal fan van deze trend. Snappen we.

Sardinecore (30 augustus) De blikken met sardientjes werden aan het einde van deze zomer volop opengetrokken. Waarom? Geen idee. Maar sardientjes waren nou eenmaal in trek en dat vroeg om een nieuwe esthetiek: sardinecore. Verschillende merken ontworpen jurken, shirts en zelfs tassen met deze vis erin. Wij waren hierna wel even klaar met de beautytrends. Tot 2024 (!)

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen