Lipjes getuit, baby d'r uit: Birthing make-up is dé nieuwe trend op TikTok

Beauty

Lipjes getuit, baby d'r uit: Birthing make-up is dé nieuwe trend op TikTok

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 januari 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Pexels

Gepubliceerd op

31 januari 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Pexels

Een perfect opgemaakt gezicht is nou niet écht prioriteit nummer 1 bij een bevalling. Alhoewel een nieuwe TikTok trend toch iets anders doet vermoeden: birthing make-up is daar helemaal je van het. En ja, dat is wat je denkt dat het is.

Stel je voor: je weeën zijn begonnen, je ligt zwetend in bed en je verzameling make-up wordt uit de tas gehaald. Tijd voor een full glam look. Voor influencer en realityster Heidi Montag was dit een must. Sterker nog: ze huurde een visagist in. Misschien ook wel verstandig, een eyeliner en weeën zijn niet echt een match.

Hoe dan ook: haar video hierover heeft inmiddels al 6,9 miljoen (!) views. Links in de hoek van het filmpje zie je Spencer Pratt, de man van Heidi die – alsof het de gewoonste zaak van de wereld is – de bevalling nog effe aan 't livestreamen is.

Lees ook: Perspraat: 'Tijdens de weeën kwam mijn man stomdronken thuis'

Willen wij ook wel De video van Heidi wordt heel positief ontvangen. 'Als zuster zijnde, als ik de kamer binnen zou lopen zou ik blij zijn dat mijn patiënt kalm, relaxed en in een goede sfeer was!' liet een volger in de comments weten. 'Ik maak aantekeningen, dit wil ik de volgende keer ook,' zegt een ander.

Eerder deze maand plaatste de TikTokker nog deze video waarop te zien is dat haar make-up wordt bijgewerkt terwijl ze haar baby in slaap wiegt: Waar kunnen wij zo iemand inhuren die tijdens het huishouden onze blush even bijwerkt?

Nog eventjes tijd voor mooi Één van de grootste redenen voor deze nieuwe trend zijn de herinneringen. 'De geboortefoto's zullen de ouders hopelijk hun hele leven koesteren,' vertelt make-up artist Bobby Brown tijdens een interview met Allure. 'Ze willen naar die foto's kijken en blij zijn met hoe ze er toen uit zagen.'

Zelfzorg is ook een belangrijke reden. 'Bevallen is niet de makkelijkste ervaring – duh – dus kleine dingen die je voor jezelf kunt doen, voordat je je 24/7 overgeeft aan je nieuwe kindje, kunnen de dosis positieve energie zijn die je nodig hebt,' zegt verloskundige Stephanie Hack. 'Die birthing make-up laat je er het best uitzien en voelen, tot in hoeverre dit mogelijk is.'

Ach ja, als jij beter perst met een smokey eye en een gecontourd koppie, waarom ook niet?!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Shop meer beautyproducten