Opgelet: deze TikTok beautytrend is wel heel verleidelijk

Beauty

Opgelet: deze TikTok beautytrend is wel heel verleidelijk

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst, Nienke van Zutphen beeld Pexels

Gepubliceerd op

23 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst, Nienke van Zutphen beeld Pexels

Lekker koket: TikTok-verslaafde make-up-lovers hebben deze look waarschijnlijk al voorbij zien komen. Dat komt omdat-ie helemaal hot is onder wie niet bang is voor veel roze. Wij in ieder geval niet.

Eerst een stukje geschiedenis om onze algemene kennis te verbreden. Koket komt van het franse woord 'coquette' uit de 18e eeuw en betekent 'flirterig'. Deze term is vervolgens de wereld in geblazen en wordt gebruikt om de gelijknamige stijl aan te duiden. Zelfs Zendaya is er fan van.

Verleidelijke look De kokette make-up trend wordt getypeerd door haar charme. De look bestaat uit een pastelroze blush en oogschaduw, frisse (roze) highlighter, paar lange wimpers en roze lipgloss. En de make-up experts onder ons kunnen er ook nog sproeten aan toevoegen.

Lees ook: Latte make-up is in: zo maak je jezelf op als een bakkie pleur

En daar blijft het niet bij. Als je de look helemaal af wil maken, dan hoort er eigenlijk ook een hele kledingstijl bij die je het best als meisjesachtig, verleidelijk en flirty kunt omschrijven. Denk jurkjes, hakjes, vrouwelijke accessoires. En als je het echt niet weet: vraag het eens aan je moeder of je oma. Want al in 1962 werd deze look bezongen met het nummer Kleine kokette Katinka. Weer eens wat anders dan die nineties-trend.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur